Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A surranón minek van felül a...

A surranón minek van felül a csatos szíj?

Figyelt kérdés

Gyakorlatilag más értelmét nem látom, mint hogy tovább tartson felvenni/levetni.

Annyira szorosra úgysem lehet meghúzni, mint a fűzőt, tehát tartani nem tart semmit, viszonylag lazán áll.

Vannak szélesebb kivitelek, amik takarnak 6-8 cm-t, mások viszont csak sima 2-3 cm-es szíjból állnak. De egyiknek sincs értelme, mert a surranók nyelve úgyis a szár tetejéig be van varrva, azaz nem szelelnek enélkül sem.

De akkor meg mi oka lehet a csatnak?

2016. jan. 26. 14:16
 1/8 anonim ***** válasza:

Dizájnelem?

Mi az isten az a surranó? Pontosan melyik cipő?

2016. jan. 26. 15:00
 2/8 A kérdező kommentje:

Ajánlanám a Google nevű dolgot.

Vagy várjál, inkább megkeresem neked, nem olyan egyszerű az.

[link]

Ez már 50 vagy 100 éve is csattal készült, nem gondolom, hogy egy divat ilyen sokáig kitart. (Nekem is eszembe jutott amúgy, de el is vetettem az ötletet.)

2016. jan. 26. 15:06
 3/8 anonim ***** válasza:
az enyémen nincs csat
2016. jan. 26. 15:47
 4/8 anonim ***** válasza:

Talan a fuzo vegen a masnit fogja le, kisebb esellyel kotodok ki, utana meg esel pofara, de igazan gozom sincs.

Viszont jol nez ki!

2016. jan. 26. 16:41
 5/8 anonim ***** válasza:

Rákerestem, de nekem teljesen mást adott ki találatnak az első oldalon, bpshop vagy mi facebook oldala kb. sportcipőkkel, meg ilyenek.

Ebben az esetben nem szóltam.

2016. jan. 26. 17:01
 6/8 anonim ***** válasza:

Oké, rájöttem, innen a címből kerestem, és véletlenül kimásoltam az egész szót, szal hogy "surranón".

Hülye vagyok, de nem retardált. :)

2016. jan. 26. 17:03
 7/8 anonim ***** válasza:

Régebben kizárólag katonák viselték, szopatásnak jó, ha van rajta ilyen is, atomvillanáskor tovább tart felsorakozni...

Amúgy is egy alkalmatlan lábbeli, 30 km-t nem lehet ilyen merev cipőkben teljesíteni, pláne málhasúllyal, meg időnként futva. De hát erre miért pont a katonaságnál jöttek volna rá, ugye.

2016. jan. 26. 22:23
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat.

Szóval senkinek nincs ötlete, mitől lenne praktikus. :)

Illetve, a masni lefogása, de hát ezt meg lehetne kötni duplán is, hogy ne bomoljon ki. Olvastam, hogy valami amerikai különleges osztagnál úgy tanítják a katonákat, hogy bogozzák össze annyira, hogy csak késsel lehessen kioldani, nehogy véletlenül kioldódjon éles helyzetben.

Most így hajnalban még az jutott eszembe, hogy 100 éve nem volt bevarrva végig a nyelv, és a szárán a nyílást végig takarta egy bőrdarab, hogy ne menjen bele a hó, ezt fogták a csatok. Aztán már bevarrták a nyelvet, de a csat maradt, mert "így kell surranót csinálni". Mint mikor az óvodában egy kiscsajtól megtanultunk tulipánt rajzolni, és onnantól mindenkinél a külső szirmok rendesen kunkorodtak kifelé, mert "így kell tulipánt rajzolni".

Láttam már többeknél, hogy levágták a csatot, szíjat. Elég rosszul nézett ki, de praktikusabb.

Különben nem olyan rossz viselet a surranó, ha be van törve a bőr (nem a saját lábam bőrére gondolok :).

2016. jan. 27. 05:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!