Meg akarok felelni az elvárásoknak?
Öltözz ahogy neked jó.Mert akkor vagy önmagad.
Egyébként akár meg is beszélheted a szüleiddel.
A legtöbb gyerek meg akar felelni az elvárásoknak. Én is olyan voltam, szinte levegőt is csak azért vettem, hogy a szüleimnek megfeleljek, minden dolgozat hibátlan, mindent megcsináltam otthon, stb. De amikor anyám kinyilvánította nemtetszését a ruháimmal kapcsolatban (akkor még csak egyszerű fekete pólók egyszerű sötét farmerral) akkor belázadtam. Eleve akkor lehettek nekem tetsző ruháim, amikor megkerestem rá a pénzt, addig se farmer, se fekete, hanem szövetnadrág, blúz és nagymamacipő. Én elhiszem, hogy neki így feleltem meg de azokban a holmikban én nem éreztem magam önmagamnak, így kénytelen volt megszokni, hogy a gyerek fekete ruhát hord.
Ezek alapján annyit tudok tanácsolni: nézz magadba! Amikor a szüleid által szépnek tartott ruha van rajtad, önmagadnak érzed magad? Vagy csak azt szeretnéd, hogy dicsérjenek és ne húzgálják a szájukat? És ha a rocker (vagy bármilyen neked tetsző) ruhákban vagy? Hogy érzed jobban magad? Amelyikre nagyobb az igen válasz, öltözz úgy. Előbb-utóbb hozzá fognak szokni. Csak közben ne felejts el nyitott maradni, mivel a szülők gyakran azért ijednek meg a gyerek rockerré/metalossá mutálódásának láttán, mert nem ismerik és az a sztereotípia él bennük, hogy egy csak valami durva, nem "az ő kislányuknak/kisfiuknak" való dolog. Nyugodtan mutasd meg nekik, mit hallgatsz, miért szereted, a pólón melyik banda van,stb. Én is így tettem anno és épp a hétvégén jelentette ki jóanyám, amikor hazalátogattam, hogy a Sentenced tulajdonképpen egész jó zene. :)
25/L (metalos)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!