L-es, XL-es ruhamérettel plus size-nak számítok, vagy ez még az 'átlagos' kategória?
Lehet atlagos, de lehet extra is.
Van kulonbseg egy 175cm/55-60kg L-es meret kozott, es egy 150cm/70kg kozott is.
Az elsonel magas, tehat nagyobb ruha kell, a masodik meg kover..
Kedves 4-es!
Én épp az ellenkezőjét tapasztalom!
Manapság nagy hiány van telt, molett, erős alkatű ruházatokból.
A számozások totálisan összevissza vannak! Nem lehet a ruhára írt méret alapján vásárolni. Nekem pl. van 54-es kabátom, de ugyanúgy van 62-es is. Akad L-es pólóm, de XXXL-es is, 41-42-es és 45-46-os ingem is. :-o
Ezek mind jók rám!
Egyedül a cipőméret az, ami nagyjából behatárolható pontosan.
Ahogy fogalmazni szoktunk nejemmel, kakukktojás méretem van. Nem vagyok kicsi ember, de még túl nagy sem. 180 magas 110-115 kg. (mozgékony, aktív molettnek mondhatom magam)
Az átlagos üzletekben már nem találok magamra ruhát, a molett üzletekben pedig még nem. :-(
Régebben a Joy Divatüzletben vásároltam, teljes megelégedéssel. Ott mindig találtam minden fajta ruházatot. Nagy volt a választék, és az árak is megfizethetők voltak. Sajnos megszüntették az üzletet. Azóta szenvedés a ruhavásárlás. Lejárom a lábam, mire találok egy megfelelő ruhadarabot. :-(
(tudom, a megoldás a fogyás lenne, de... kamaszkorom óta közködöm a súlyommal, kisebb nagyobb kudarcokkal)
A lényeg, melyről a kérdés szól:
Szerintem, teljesen mindegy ki mekkora, joga van (lenne) megfelelő méretű ruházathoz jutni különösebb problémák nélkül!
Nem lenne szabad kijelenteni ez a méret még átlagos, ez a méret már nem az! Az emberiségre mindig is jellemző volt a különböző alkat. Lehetett az őskor, középkor, újkor. Miért kéne leszólni egyik vagy másik alkattal megáldott embert?
Mai világban felfordultak az értékrendek. Az emberek értékét a belbecs határozza meg, nem a külcsín! Utóbbi akkor lényeges, ha fizikai tevékenységről van szó. Emberi kapcsolatokban teljesen irreleváns.
Az átlagos kifejezés nagyon rossz megfogalmazás! Hiszen mindannyian benne vagyunk a nagy átlagban. Nem lenne szabad jelzőkkel dobálózni!
(Hozzátenném: Élethelyzettől függően bármilyen alkatú embert kilehet karikírozni. Ha futni kell, akkor a telt ember nevetséges lehet, ha szűk helyen kell átbújni, a nagydarab hoppon marad, ha viszont fát kell vágni, rönköket cipelni, kovácsmunkát végezni, bútort pakolni, akkor a filigrán kerülhet nehéz helyzetbe, gyermeteg testalkatúak röhejesen festenek erős férfiak között.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!