Melyik típusba tartozik a testalkatom?
váll (csak szélességet mérve ):38 körbe mérve :86
mell:77
derék:60-59
csípő:77
(fenék:82 körbe mérve)
Nem tudom hogyan kell a vállat mérni szóval 2féle képp mértem. Alma,körte ,banán stb. melyik vagyok? (17/l)
Nincs olyan, hogy alma, banán, körte..
Van mezomorf, ektomorf, endomorf.
Mezomorf: Könnyen szed fel izmot, és zsírt, könnyen is adja le, testépítéshez kiváló testtípus. Elvileg ha középső és a hüvelyk ujjadal körbefogod a csuklód és pont összeérnek akkor mezomorf vagy, gyakorlatilag széles váll, hosszú végtagok, homokóra-téglalap testalkat.
Ektomorf:
Nehezen szednek fel izomzatot, vékonyak gyors az anyagcseréjük, végtagjaik hosszúak viszont rettentő vékonyak (tipikus modell alkat nőknél, férfiaknal balszerencsés alkat, nehezen szed fel izmot.)
Endomorf: Könnyen szed fel zsírt, zömök testalkata van. Kicsi vállak, rövid végtagok jellemzik.
Két éve ugyan annyi a testsúlyom,viszont én kimondottan a testformámra vagyok kíváncsi.Homokóra kizárt mert kicsi a mellem és a csípőm sem széles,viszont
állam az széles.
Köszönöm az eddigi válaszokat.
Javasolnám neked ezt az oldalt:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!