Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Hány fokon kell mosni a...

Hány fokon kell mosni a ruhákat, hogy egy kicsit összemenjenek?

Figyelt kérdés
sokat fogytam, alig maradt ruhám, de nincs pénzem újakra, és nem akarok két szekrény ruhát kihajítani, kedvesek azok a szívemnek. mivel alacsony vagyok, és eddig is feltűrtem a ruhák alját, nem baj, ha széltében és hosszában is összemegy picit

2015. máj. 16. 13:09
 1/5 anonim ***** válasza:

Ezzel ne kísérletezz. Van olyan ruha, ami nem is összemegy, hanem nyúlik, illetve a legtöbb ruha ha összemegy, akkor nem kicsit, hanem nagyon. Tehát mondjuk ráadhatod utána a hároméves gyerekedre.

Ha fogytál, akkor az a megoldás, hogy beszűkíted, amit lehet, akár varrónővel is beszélhetsz, lehet hogy így olcsón vállalja neked.

2015. máj. 16. 13:32
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ez azért nem így működik...

Azok a ruhák, amik műszálasak, azok a büdös életben nem fognak összemenni.

A farmer meg a sima pamut ruhák sem mennek össze, csak károsodik az anyaguk, ha folyamatosan 90°C-on mosod őket.

Ami összeugrik, az a gyapjú meg a kasmír (meg talán a selyem, de sanszos, hogy az meg szétesik), de az meg annyira, hogy kisgyerek méret lesz belőle.

Az első válaszoló véleményét osztom, hogy szűkítsd/szűkíttesd be a ruháidat.

Ha hosszúak, akkor az aljukat is inkább fel kéne varrni. Ha 20 centivel hosszabb, akkor 15-öt levágysz, duplán visszahajtod és odavarrod. Nadrágoknál ez kézzel is könnyen megoldható, ha van varrógéped, akkor meg 2 perc az egész.

2015. máj. 16. 13:41
 3/5 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem fog összejönni.

Nekem volt egy nadrágom, teljesen véletlenül nagyobb méretet hoztam el a boltból, és buggyos volt...

Elvileg pamut nadrág, 90°-ra raktam, semmi nem történt.

Biztos vannak olyan darabok amik még hordhatók, figyeld az akciókat, turkáló is megoldás lehet. Esetleg még próbálkozhatsz eladásukkal.

Olcsón dolgozó varrónő (nekem L-es méretből csináltak egy szoknyából S-est.. nem látszik rajta, 5000ft-ot fizettem), vagy ha ügyes vagy, de is tudod őket szűkíteni.

Mindenesetre szerintem ne dobd ki őket. Akármikor szükség lehet rá.

2015. máj. 16. 14:40
 4/5 anonim ***** válasza:
nem igaz, hogy a műszálas nem megy össze, nekem volt egy műszálas zoknim, ami véletlenül bekerült a törölközők közé.. hát, most jó a 8 éves öcsémre :D
2015. máj. 16. 15:09
 5/5 anonim válasza:
Szárítógép. Nagyon szépen összemennek benne a pamut ruhák 😅😭
máj. 30. 08:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!