Hány fokon kell mosni a ruhákat, hogy egy kicsit összemenjenek?
Ezzel ne kísérletezz. Van olyan ruha, ami nem is összemegy, hanem nyúlik, illetve a legtöbb ruha ha összemegy, akkor nem kicsit, hanem nagyon. Tehát mondjuk ráadhatod utána a hároméves gyerekedre.
Ha fogytál, akkor az a megoldás, hogy beszűkíted, amit lehet, akár varrónővel is beszélhetsz, lehet hogy így olcsón vállalja neked.
Ez azért nem így működik...
Azok a ruhák, amik műszálasak, azok a büdös életben nem fognak összemenni.
A farmer meg a sima pamut ruhák sem mennek össze, csak károsodik az anyaguk, ha folyamatosan 90°C-on mosod őket.
Ami összeugrik, az a gyapjú meg a kasmír (meg talán a selyem, de sanszos, hogy az meg szétesik), de az meg annyira, hogy kisgyerek méret lesz belőle.
Az első válaszoló véleményét osztom, hogy szűkítsd/szűkíttesd be a ruháidat.
Ha hosszúak, akkor az aljukat is inkább fel kéne varrni. Ha 20 centivel hosszabb, akkor 15-öt levágysz, duplán visszahajtod és odavarrod. Nadrágoknál ez kézzel is könnyen megoldható, ha van varrógéped, akkor meg 2 perc az egész.
Szerintem ez nem fog összejönni.
Nekem volt egy nadrágom, teljesen véletlenül nagyobb méretet hoztam el a boltból, és buggyos volt...
Elvileg pamut nadrág, 90°-ra raktam, semmi nem történt.
Biztos vannak olyan darabok amik még hordhatók, figyeld az akciókat, turkáló is megoldás lehet. Esetleg még próbálkozhatsz eladásukkal.
Olcsón dolgozó varrónő (nekem L-es méretből csináltak egy szoknyából S-est.. nem látszik rajta, 5000ft-ot fizettem), vagy ha ügyes vagy, de is tudod őket szűkíteni.
Mindenesetre szerintem ne dobd ki őket. Akármikor szükség lehet rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!