Szerintetek azért le kell mondani valakit mert nem hord márkás cuccokat? :-/
nem. de akit talpig kínai csicsás csillogós csillámos neonszínű ruhákban látok, akkor elmegy az életkedvem.
a kisebb márkák (newyorker,c&a,h&m,tesco f&f,takko, akár bershka) is kb ugyanolyan, vagy van hogy olcsóbb! cuccokkal van tele, mint a kínai. én csak ettől vagyok rosszul :D de ott vannak a turkálók is, ott is olcsón lehet kapni jó minőségű ruhákat, csak jól körül kell nézni. bár nem tudom, te mit értesz márkás cuccok alatt. :)
Mit jelent az, hogy "le kell mondani"?
Egyébként a ruhái alapján bárkit is lenézni gyerekes, ostoba, szánalmas és felszínes dolog.
A márkák meg olyanok, amikhez abszolút nem értek. Tudom, hogy vannak a luxusmárkák (Chanel, LV és társai), de még azokaz sem ismerem fel, annyira hidegen hagynak.
A ruha az ruha, akkor is, ha 500 Ft-ba került és akkor is, ha 10 ezerbe vagy többe. Az akkor is egy darab textil, semmi más.
Elég szánalmas dolog. Főleg tinikorban, mert sok esetben a szülő ha akarná, sem engedheti meg a gyerekének a márkás holmikat.
Az megint más kérdés, hogy az gáz, ha az ember a kínaiból is a legízléstelenebb, legcsicsásabb, leggagyibb minőségű holmikat válogatja össze magának, de az inkább ízlésbeli probléma.
Nekem a ruhatáram 90%-a a turkálóból való, és csinosan, stílusosan, igényesen, ízlésesen és nem ódivatúan öltözködöm, míg van pár olyan ismerősöm, aki veri magát rá, hogy ő a H&M-nél, Orsaynél alább nem adja, olyan bazári módon öltözködik, hogyha nem tudnám, hogy honnan veszi, simán rámondanám, hogy a kínai piac legaljáról öltözködik, stílusuk nincs, jellegtelen és ízléstelen dolgokat vásárolnak és fogalmuk sincs, hova mit illik felvenni, milyen színek állnak jól nekik, és mi mihez passzol.
Amúgy akinek van stílusérzéke, az a kínaiban is talál magára jó ruhát. Nyilván nem a felső tízezerről beszélek, akiknek luxuskülsővel kell megjelenniük, oda talán nem jók :D.
Hát ha engem megutál valaki mert nem vagyok hajlandó kiadni 6ezret egy pólóra és 20-at egy gatyára akkor szívességet tesz azzal ha többet nem beszél velem.
Voltam már "márkás" boltban és egy csomó ruha olyan ocsmány szerintem hogy azt józan ember nem venné fel. Persze a kínai is tele van ronda ruhákkal, de attól gogy 1500ft egy szoknya még lehet szép.
Nekem pl van vagy 5db egyforma fekete trikóm a H&M-ből, jól áll, szeretem és 1300Ft akkor meg minek vegyek ugyanolyat ötszörös áron csak hogy a címkéjén H&M helyett valami csillivilli márkanév legyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!