Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Titeket nem zavar a kínai...

Titeket nem zavar a kínai ruhákban lévő káros anyagok?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvastam már, hogy olyan mérgező anyagok vannak bennük amik pl a hormonháztartást károsítják. Ti ennek ellenére is megveszitek és nem foglalkoztok ezzel vagy kerülitek inkább és drágábbat vesztek de minőségit? Igen tudom, hogy sok embernek csak az olcsóra van pénze, de nem ez a kérdés most. Hol lehet venni "egészségesebb" ruhákat? (megjegyzem turkálóban is láttam kínai ruhát) Esetleg a Lidl-ben kapható ruhák megbízhatóak? Tudtommal Lengyelországból hozzák.
2015. márc. 11. 18:01
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:

A 7-es az a sznob lehet aki a 20 ezres bugyit hordja, nyilván nem mérvadó egy ilyen véleménye aki szerint csak az normális és igényes aki 400 ezres bőrdzsekit hord....

A márkák odaviszik kínába az anyagot, a technológiát stb. és úgy varrják össze a kis kínaiak.

Ez tényleg így van én egy japán cégnél dolgozom, ott is ami a termelésben vannak anyagok minden japánból van, nem magyarországról rendelik. Innem maximum a ruha, cipő, kesztyű stb. de ami a termelésben készül annak minden alapanyaga japánból van.

Amúgy nagy butaság elhinni hogy pl. a New Yorker jobb minőség kevésbé káros stb.

Kínaiban egy póló 2000 Ft, NEW Yorkerben 3000 Ft kb ugyanaz. csak a NY havi 1 milliót fizet bérleti díjra rezsire, alkalmazottakra, a dolgozó keres 120 ezret mig a kínainak mindez a felébe kerül, nem drága plázákban vannak a boltjaik, az alkalmazottak örülnek ha a 80 ezret hazaviszik stb.

És meg is van a ruhák közti árkülönbség oka...

2015. márc. 12. 08:40
 12/18 anonim ***** válasza:
53%

Igen, igazad van, az vagyok! :)

Előző, a sznobság mást jelent, nézz utána! Nem vagyok sznob, de ha az lennék se lenne semmi közöd hozzá!

Már egy másik kérdéshez is leírtam, hogy itt Magyarországon varrnak pl Moschinot és D&G-t. Mégsem magyar a termék, hanem olasz, mert az anyagot, a cérnát és az utolsó gombot is olaszban gyártják, csak a cég elküldi ide. Egyszerűen az van írva a címkére, hogy made in Hungary!

Ugyanez van a Kínában gyártott márkákkal. Az Adidas sem kínai vagy vietnami, csak ott gyártják! Sőt, Marc Jacobs is varrat kínában! De attól nem kínai a termék!

Egyetlen oka van, az olcsó munkaerő!

Mondjuk New Yorkerben sem vásárolok, nem tudom milyen a minősége, mivel az ott kapható ruhák nem tetszenek.

Engem aztán nem zavar, ha valaki kínaiban vásárol! De a tények azok tények! :)

2015. márc. 12. 13:55
 13/18 anonim ***** válasza:

És egy szóval nem írtam olyat, hogy csak az a normális, aki 400ezres bőrdzsekit hord! Sőt, azt írtam, hogy nekem teljesen mindegy! Mellesleg a baráti körömben többen turiznak, pl a legjobb barátnőm is, és el is szoktam menni vele! ;)

A kérdésre válaszoltam akkor, ami az volt, hogy ki mit vesz és mennyiért! Egyébként nem 400, hanem 600 volt! Ha már ki akarod forgatni amit írtam, legalább figyelmesen tedd!

Semmi rosszindulat nem volt bennem, de látom neked nagyon szúrja a szemedet az a bugyi meg az a bőrkabát!

2015. márc. 12. 14:02
 14/18 anonim ***** válasza:
Nem mérvadó a válaszom? Mégis igazat adtál nekem, hiszen a te munkahelyed is így gyárt! Akkor miről beszélünk? :D
2015. márc. 12. 14:06
 15/18 anonim ***** válasza:

Az nem mérvadó hogy szerinted csak a méregdrága a jó és mindenki más igénytelen senki. A 400 ezer csak jött annyira nem érdekelnek a válaszaid hogy ilyeneket megjegyezzek csak emlékszem egy kérdésre ahol ontottad magadból a sok "okosságot".

Abban az egyben értek egyet hogy nem feltétlen ugyanaz amit a kínaiak csinálnak saját anyagból szemben a nyugati márkákkal, akik csak a munkaerőt használják de mindent ők biztosítanak.

De szembeötlő különbség max a nagy designer márkáknál lehet, egy H&M, New Yorker és hasonlók pont ugyanaz a minőség mint amiket a kínaikban lehet megvenni.

2015. márc. 12. 14:59
 16/18 anonim ***** válasza:

Valakivel összekeversz! :)

Mint írtam, a környezetemben sem nézek le senkit, akkor nem az a lány lenne a legjobb barátnőm, aki.

De most is te ontod a sok okosságot! Semmi sértőt nem írtam neked.

2015. márc. 12. 15:50
 17/18 anonim ***** válasza:

"Az nem mérvadó hogy szerinted csak a méregdrága a jó és mindenki más igénytelen senki. A 400 ezer csak jött annyira nem érdekelnek a válaszaid hogy ilyeneket megjegyezzek csak emlékszem egy kérdésre ahol ontottad magadból a sok "okosságot"."

Én ilyet soha nem írtam, nem is írnék!

Ez a te agyszüleményed. Nem érdekelnek a válaszaim?? Akkor miért írsz nekem?

Azt is írtam annál a bizonyos kérdésnél, hogy soha nem néznék le senkit azért, amennyiért és ahol vásárol. Az igénytelenség más téma. A viselkedés és a megnyilvánulás pedig még egy.

2015. márc. 12. 15:58
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Engem a kínaiban az zavar, hogy ott csak baromi ízléstelen, giccses ruhákat lehet kapni.
2015. márc. 12. 19:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!