Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mitől hipster valaki?

Mitől hipster valaki?

Figyelt kérdés
Soha nem értettem ezt.. Most az öltözködésen túlnyúlóan, mitől nevezhető valaki hipsternek? Például mi mellett állnak ki?

2015. márc. 6. 21:32
1 2
 1/14 anonim válasza:

"elvből szembe álsz az aktuálissal"

még ha az jó is akkor is szembe álsz...

2015. márc. 6. 21:55
 2/14 piriiiii ***** válasza:
24%

Semmi esetre sem hippi, sőt.

Igazából az öltözködésen nem is nagyon nyúlik túl... A hipszter olyan valaki, aki értelmiséginek gondolja magát, valami nagyon különlegesnek gondolja magát, és ezt külsőségekkel igyekszik a világ tudomására hozni. Szerintem ritka az az eset, amikor tényleg értelmiségi egy ilyen ember.

Azért persze messzebbre visszavezethető ez... Egészen a múlt század közepéig.

2015. márc. 6. 22:09
 3/14 A kérdező kommentje:
Persze, nem a hippikre gondoltam. Mióta léteznek hipsterek?
2015. márc. 6. 22:11
 4/14 piriiiii ***** válasza:
17%

Gondoltam, hogy nem, csak sokan keverik.

Hát, mondom, úgy az 1950-60 évektől szerintem.

Hogy mi mellett álltak ki? Olyan véleményt hangoztattak, ami nem is volt az övék, szóval a gondolataik nem túl eredetiek, szerintem ezért öltöznek annyira extravagánsan, hogy a külsejükkel imponáljanak.

Nekem legalábbis az a véleményem, hogy magamutogató emberek, akik így próbálnak valakik lenni. Rengeteg ilyen kószál ma is az utcákon (tetoválásokkal, undorító fültágítókkal tele, fura színösszeállítású ruhákban, stb., ők általában "művészek", remek gondolatokkal").

2015. márc. 6. 22:19
 5/14 A kérdező kommentje:
Hű, köszönöm, most már kezd összeállni a fejemben.
2015. márc. 6. 22:26
 6/14 piriiiii ***** válasza:
De azért talán kérdezz meg mást is. :) Én is csak sejtem, egyáltalán nem biztos forrás. Csak sokat olvasok ebben a témában, bár nem kifejezetten a hipszterekről.
2015. márc. 6. 22:29
 7/14 A kérdező kommentje:
Miért hordanak háromszöges nyakláncot meg pólókat?... A háromszög náluk miért olyan fontos?
2015. márc. 6. 22:49
 8/14 anonim ***** válasza:
40%
a hipsterek azt hiszik magukról hogy ők k**va egyedik és mindenben mások. ezért aztán túrkálókban meg ősrégi ruhákból válogatnak amiket már senki nem hord. viszont a hipster nem öltözködési stílus, ez egy életmód aminek a része az öltözködés. egy igazi hipster csak starbucks kávét iszik és iCuccai vannak mert anyuci meg apuci támogatja művészeti törekvéseiket (ami ritkán van) általában a leglazább munkákat végzik hogy sok idejük maradjon. alapvetően nem szeretik az átlagembereket mert ők nem érnek fel az ő szintjükre és csak a többi hipsterrel vannak jóban akkik tudják magukról hogy ők nem hipsterek mert az ma már nagyon mainstream. ezenkívül általában diplomások (leginkább valami kamu vagy bölcsész de ez nem 100) és nem h*lyék, szarkasztikusak és egoisták. talán ennyi az alapja
2015. márc. 7. 08:36
 9/14 piriiiii ***** válasza:
35%
Ja, egyetértek a nyolcassal, csak nem akartam ennyire durva lenni. :D
2015. márc. 7. 09:20
 10/14 piriiiii ***** válasza:

Erről a háromszöges dologról még nem is hallottam.

Btw: http://www.gyakorikerdesek.hu/szepseg-es-divat__tetovalas__3..

2015. márc. 7. 09:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!