Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mennyire veszi ki magát...

Mennyire veszi ki magát idétlenül, ha az ünnepekre szépen kiöltözöm, de nincs rajtam cipő?

Figyelt kérdés
Mindenkinél, akikhez megyünk, le kell venni a cipőt, szerintem így elég idétlenül mutat majd egy elegánsabb öltözet... szerintetek egyáltalán van értelme kiöltözni így? Amúgy még arra gondoltam, hogy viszek magammal nedves törlőkendőt, és mindenhol megtörlőm a cipőm talpát, úgy már csak nem kell levetni... mit gondoltok?
2014. dec. 24. 11:09
 1/9 anonim ***** válasza:
0%

Ne vedd le a cipődet! Vendégtől elvárni a legnagyobb bunkóság! Evés közben mindenki érzi a többiek lábszagát? Ha a háziasszony lusta takarítani a vendégek után, ne hívjon vendéget!

Ez csak Magyarország igénytelen házainál divat, külföldön sehol.

2014. dec. 24. 11:45
 2/9 anonim ***** válasza:
95%

Akkor lennél idétlen, ha mindenki más zokniban van, míg te beslattyogsz a (megtörölt) cipődben.

Egyébként ha nő vagy: tudsz vinni tiszta váltócipőt. Mondjuk valami puhatalpú balerinát, aminek a sarka se a szőnyeget, se a parkettát nem teszi tönkre.

2014. dec. 24. 12:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Én mindig szoktam váltócipőt vinni, cipő nélkül elég hülyén néz ki az ünnepi öltözet.
2014. dec. 24. 16:54
 4/9 anonim ***** válasza:
90%

az igényes házaknál feltételezik, hogy a kedves vendégnek nem döglött borz szagú a lába, időnként fürdik és nem krasnyogja össze a parkettát, padlószőnyeget az utca összes retkével. Ha nem veszed le a cipőd egy idegen házban, azzal kb azt fejezed ki "olyan a ház mint az utca, meg ha takarítanak sem érdekel, fontosabb az én finnyásságom mint a házigazda belefecölt munkája".

Igényes házaknál van vendég papucs tartva erre az esetre (mosható mielőtt valaki felzúdulna).

2014. dec. 25. 00:48
 5/9 anonim ***** válasza:
93%

ez így van, ha adnak vendégpapucsot vagy valamit akor leveszem a cipőmet, de olyan helyen még nem voltam ahol le kellett vennem és ne adtak volna váltó lábbelit.

Ahol nem adnának ott én se lennék olyan jófej, hogy mezítláb legyek. de ahol kapok váltó cipót, papucsot, mamuszt... ott leveszem, nem lesz gáz mert valószínűleg minden más vendégen is olyan váltópapucs lesz majd.

2014. dec. 25. 17:55
 6/9 A kérdező kommentje:
Tegnap és tegnapelőtt végül nem kellett levennem, miután törlőkendővel letöröltem a cipőm talpát, bár tegnap a nagyszüleim kérték, hogy a szőnyegekre ne lépjek rá... vicces volt így megközelíteni a karácsonyfát :D ma kicsit nehezebb lesz, mert olyan helyre megyünk, ahol ki-be kell mászkálni egy udvaron át két épület között, úgyhogy még nem tudom, hogy hogy lesz. Sajnos csak egy elegáns cipőm van, a többi meg sportos, úgyhogy a váltócipő nem opció (de ugyanígy tisztítanám meg akkor is, ha váltócipőként vinném, szóval mindegy). Mindenesetre én sokkal jobban érzem magam, hogy nem koktélruhában és harisnyában kell lennem.
2014. dec. 26. 10:16
 7/9 anonim ***** válasza:
0%
Csak Magyarországon divat levetetni a cipőket, és csak a műveletlen házaknál. Ez a szokás a 60-as évek után alakult ki, amikor sorra épültek az új házak, lakások. Az asszonyok dolgoztak, nem sok idejük volt takarítani, ezért jártak cipő nélkül a lakásban.
2014. dec. 26. 16:57
 8/9 anonim ***** válasza:

hát én meg pont azt látom, hogy a tehetősebbeknél igénylik a cipőlevételt, mivel náluk van nagyobb tisztaság, puccosság, rend, drága szőnyeg....

és akik szegényebbek vagy átlagos házban laknak ott annyira nem szokás levenni, mert ki-be mászkálásoknál napi 50szer nem fogja még a házigazda se a cipőjét fe-lehúzni, így a vendégtől sem várják el. meg ugye szegényebb helyeken nincs is szőnyeg, tehát alapból a hideg padlón nem fog járkálni csak úgy senki.

Amúgy meg nem mindegy hogy le kell vagy nem kell venni a cipőt bendégségben? azt az 1-2 órát kibírja mindneki amíg nem otthon van.

2014. dec. 26. 17:14
 9/9 anonim ***** válasza:

"Csak Magyarországon divat levetetni a cipőket, és csak a műveletlen házaknál."

Ez ebben a formában nem igaz. Keleti kultúrákban leveszik, és elmondható, hogy ők jóval szigorúbb hinéniai szabályokkal élnek mint a nyugati ember.

A briteknél pl., ahol még a lépcsőn is padlószőnyeg van, papucsban jár mindenki... És ha megnézed a tetszőleges ország az X boltjának cipőosztályát, minimum 20% mamusz vagy papucs.

Ha statisztikailag megnézzük, az emberek nagy részének van igénye arra, hogy a lakásába ne hordja be a kutyagumit.

Arról nem is beszélve, hogy egészségügyileg is jót tesz ha rugalmas talpú mamuszt is hordassz.

A műveltség meg nem egyenlő az intelligenciával elfogadható személyes higénével és igényességgel. Nem tom jártál-e egyetemi koliban, de gondolom érdekes tanulmányút lenne.

Az emberek nem azért költenek százezreket szőnyegre, hogy utánna jól kidobhassák két héten belül. Légyszi indokold már meg, hogy ez szerinted mitől művelt vagy intelligens dolog, mert én rohadtul nem értem.

2014. dec. 26. 19:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!