Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A kabátokat meglehet különbözt...

A kabátokat meglehet különböztetni, hogy férfi-e, vagy női, az alapján, hogy merre gomboljuk?

Figyelt kérdés
Tegnap egy osztálytársam felvette a kabátját, ami első ránézésre nőinek tűnt, de az angoltanár azt mondta, hogy az bizony férfi kabát, mert mikor behajtja az elejét, hogy begombolja a jobb oldalon kell begombolni. Tehát tényleg a gombolás oldala számít?

2014. nov. 13. 10:25
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
90%

Nem.

Elvileg a női és férfi kabátokat, ingeket, nadrágokat fordítva kell gombolni, és az övet is fordítva kell becsatolni.

De ma már minden ruha össze-vissza van, ezért csak erről nem lehet megállapítani, hogy férfi vagy női. De ránézésre úgy is látszik, hogy valami férfi vagy női :)

2014. nov. 13. 10:30
 2/13 anonim ***** válasza:
A "férfi" dolgoknál(ha magamon nézem!) a gombok a jobb oldalon vannak. A nőknél -értelem szerűen- fordítva.
2014. nov. 13. 11:03
 3/13 anonim ***** válasza:

Na most ezt le kellett ellenőriznem... :) barátom ingein, pulcsijain a gombok jobb oldalon vannak, az én felsőimen bal oldalon. A nadrágoknál viszont a nőin is jobb oldalon vannak a gombok. A kabátunkon nincs gomb, szóval azt nem tudom. :)

Ez egyáltalán miért van így? Mármint a pasikkal ki akarnak cseszni? Nehezebb gombolni ha a jobb oldalon van a gomb a felsőn.

2014. nov. 13. 11:17
 4/13 anonim ***** válasza:
89%

Ez abból ered, hogy a nőknek az öltöztetőnő szemből gombolta a kabátját, a férfiak viszont maguknak, legalábbis egyszer egy kastélyban ezt mondta az idegenvezető.

Már nem minden ruha őrzi ezt, hiszen minden tervező sem lehet ezzel tisztában. Különben nekem minden kabátomon és ingemen a bal kezem felé vannak a gombok, mint nőnek.

2014. nov. 13. 11:54
 5/13 A kérdező kommentje:
Tehat akkor van benne igazsag ahogy latom :D
2014. nov. 13. 11:59
 6/13 anonim ***** válasza:
Nincs mert ha csak a nadragokat figyeljuk e szisztema szerint, akkor eleg sok no jar ferfi nadragban!
2014. nov. 13. 12:17
 7/13 anonim ***** válasza:
Mivel régen nem is hordhattak, vagy szimplán nem hordtak a nők nadrágot. :) Gondolom annál nem alakult ki a bal oldali gombolás.
2014. nov. 13. 22:06
 8/13 A kérdező kommentje:
De én nem a nadrágokat kérdeztem. Mondjuk mostanában sajnos elég elég rossz irányba halad a "férfi divat"... bemegyek egy üzletbe, férfi ruházatoknál párducmintás, virágos(a nőiesebb fajtából), táskákból is olyan amit csajoknál látok a vállukon... szóval lehet, hogy kabátnál is előfordul már, hogy a férfi kabátot másik oldalon kell gombolni....
2014. nov. 13. 22:14
 9/13 anonim ***** válasza:
Persze hogy meg lehet különböztetni. A női kabátok, blúzok jobbról balra gombolódnak, a fiúkabátok, ingek balról jobbra. Azt hittem, ezt mindenki tudja.
2014. nov. 14. 10:14
 10/13 anonim ***** válasza:
0%

Eleg rossz iranyba halad a ferfi divat???

Akkor mit szoljatok ti nok!!

Ferfi, ferfias bakancsba jartok, gumicsizma, elonytelen nadragok, ferfi nyakkendo, a pamana vagy Al Capone kalaprol nem is beszelve es vegezetul a ferfi pilota napszemcsi!

Tehat beszelhetnenk arrol, hogy ki halad rossz iranyba!

Ferfiaknal miert lenne baj az ha kiszeretnenek lepni a szurke eger szindromabol!

Mar az is gond?

Meg igy is a nok viszik a palmat...

2014. nov. 14. 11:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!