Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Az ilyen kínais,6-7 ezer...

Az ilyen kínais,6-7 ezer forintos műbőr kabátok meddig bírják?

Figyelt kérdés

Úgy terveztem, veszek magamnak tavasszal egy "normálisabbat", a 10-20 ezer forintos árkategóriából.

De sajnos csak egy farmerkabátom és egy télikabátom van, ami nagyjából jól is áll rajtam (fogytam 10 kilót a nyáron). A farmerkabátban már nagyon fázok, a télikabátban még szerintem hülyének néznének.... (combközépig érő), és nem is szeretném cipelni. Viszont most nincs pénzem a drágábbra, ezért szeretnék az olcsóbb árkategóriából választani.

Valakinek van tapasztalata ezekkel? Megéri megvenni? Nem szeretném rákölteni egy farmer árát, hogy aztán 1 hét múlva szétessen :/

15/L

2014. okt. 25. 19:31
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem sokáig, a műbőr alapból nem a legstrapabíróbb, ezen egy márkajelzés sem változtat. Én inkább azt ajánlanám, hogy menj el egy turkálóba és nézz ott körül. Ennyiért már bőrt is kapsz ott.
2014. okt. 25. 19:49
 2/9 anonim ***** válasza:
nekem évek óta bírják
2014. okt. 25. 20:42
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én a Pimkieben vettem műbőrt valami 4000 ft-ért. 3-4 éve tök jól bírja.
2014. okt. 25. 20:46
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Egy ilyen kabát nem sokkal melegebb a farmerdzsekinél sajnos.
2014. okt. 25. 21:07
 5/9 anonim ***** válasza:

az ilyenekkel nincs tapasztalatom, de én a h&m-ben vettem az enyémet kb 2 éve és azóta szinte mindig azt hordom, ha az időjárás megengedi és semmi baja. de lehet a kínai is bírja ilyen jól.

egyébként szerintem a 10ezres és a 20ezres műbőr között nem sok minőségbeli különbség van, inkább csak a dizájnt meg a márkát kell megfizetni. az igazi bőr lényegesen tovább bírja, de az 40ezer forintnál kezdődik körülbelül.

2014. okt. 25. 21:21
 6/9 anonim ***** válasza:

Én még jó 5-6 évvel ezelőtt vettem a C&Aban valódi bőrkabátot 7 ezerért (21ről lett leárazva) és csak azért nem hordom már, mert kinőttem vállban.

Most én valódi bőrkabátot keresek olyan 25-30 körül már lehet találni jót, de ebben az időben azt is nézem, hogy legyen valamennyi bélése és érjen le a csípőmig. Nekem a mostani kabátoknál a hosszal van a gondom, mindegyik épp hogy derékig ér, abban meg már fázok.

A műbőrrel az a bajom, hogy nem lélegzik, mint a bőr, illetve elkezd hámlani nagyobb súrlódás esetén (pl ha nehezebb a táska/iskolatáska).

Ha veszel egy valódi bőrt 25ért az garantáltan 5-6, de akár 10 év múlva is kabát lesz ápolás mellett.

2014. okt. 25. 22:15
 7/9 anonim ***** válasza:
2-3 évig birják. De az a taska sulyától is függ, ahogy az előttem kommentelő is írta.
2014. okt. 26. 01:52
 8/9 anonim ***** válasza:

Meg függ az anyag minőségétől is (ez nem ártól függ)

Van amelyik berepedezik, van ami lepereg, van ami nyúlik-foszlik.

Én is 1-2 szezont mondanék rájuk.

2014. nov. 2. 17:35
 9/9 anonim válasza:
Az enyém már 6 éves és nem mondanám tökéletesnek mert a gallér része kicsit már kopott de arányaiban véve nagyon jó állapotban van. Ősztől tavaszig használom havonta egyszer át kenem méhviasszal késő délután reggelre szépen megszárad és puhul.
2022. dec. 31. 11:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!