Az ilyen kínais,6-7 ezer forintos műbőr kabátok meddig bírják?
Úgy terveztem, veszek magamnak tavasszal egy "normálisabbat", a 10-20 ezer forintos árkategóriából.
De sajnos csak egy farmerkabátom és egy télikabátom van, ami nagyjából jól is áll rajtam (fogytam 10 kilót a nyáron). A farmerkabátban már nagyon fázok, a télikabátban még szerintem hülyének néznének.... (combközépig érő), és nem is szeretném cipelni. Viszont most nincs pénzem a drágábbra, ezért szeretnék az olcsóbb árkategóriából választani.
Valakinek van tapasztalata ezekkel? Megéri megvenni? Nem szeretném rákölteni egy farmer árát, hogy aztán 1 hét múlva szétessen :/
15/L
az ilyenekkel nincs tapasztalatom, de én a h&m-ben vettem az enyémet kb 2 éve és azóta szinte mindig azt hordom, ha az időjárás megengedi és semmi baja. de lehet a kínai is bírja ilyen jól.
egyébként szerintem a 10ezres és a 20ezres műbőr között nem sok minőségbeli különbség van, inkább csak a dizájnt meg a márkát kell megfizetni. az igazi bőr lényegesen tovább bírja, de az 40ezer forintnál kezdődik körülbelül.
Én még jó 5-6 évvel ezelőtt vettem a C&Aban valódi bőrkabátot 7 ezerért (21ről lett leárazva) és csak azért nem hordom már, mert kinőttem vállban.
Most én valódi bőrkabátot keresek olyan 25-30 körül már lehet találni jót, de ebben az időben azt is nézem, hogy legyen valamennyi bélése és érjen le a csípőmig. Nekem a mostani kabátoknál a hosszal van a gondom, mindegyik épp hogy derékig ér, abban meg már fázok.
A műbőrrel az a bajom, hogy nem lélegzik, mint a bőr, illetve elkezd hámlani nagyobb súrlódás esetén (pl ha nehezebb a táska/iskolatáska).
Ha veszel egy valódi bőrt 25ért az garantáltan 5-6, de akár 10 év múlva is kabát lesz ápolás mellett.
Meg függ az anyag minőségétől is (ez nem ártól függ)
Van amelyik berepedezik, van ami lepereg, van ami nyúlik-foszlik.
Én is 1-2 szezont mondanék rájuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!