Mennyire biztonságos az Ebay-ről rendelni? Letudnátok írni a tapasztalataitokat?
Anyumat szeretném meggyőzni, mert ugye a bankszámlája kell ehhez az egészhez. De ő inkább olyan weboldalakról engedne rendelni, amelynél akkor kell fizetni, amikor kihozzák.
Szóval úgy akarnám meggyőzni, hogy elmondom, mit lehet tenni, ha nem jönne meg a rendelés, vagy hogy ez az egész teljesen biztonságos.
De ehhez kellene a segítségetek.
A tapasztalataitokat szeretném, ha leírnátok. És, hogy mit kellene tenni, ha esetleg amit rendeltünk nem jönne meg, de a pénzt már levonták.
Vagy az Ebay egyátalán úgymond biztinságos ilyen szempontból?
Válaszokat előre is köszönöm:)14/L
minden cucc egy egyedi embertől van, szállítás durván függ attól honnan küldi, nekem hongkongból 1 hónap alatt ideért amit rendeltem. paypal segítségével lehet fizetni, és visszalehet igényelni a pénzt ha nem érkezik meg a cucc, és lehetőleg olyantól rendelj akinek rengeteg pozitiv visszajelzése van.
Ha nem érkezik meg a cucc, vissza tudod igényelni a pénzt. Ha nem vagy elégedett az áruval, tudsz beszélni az eladóval.
Biztonságos olyan szempontból is, hogy nem tudnak többet levonni, mint amennyit fizetned kell, mert a PayPal meg az Ebay automatikusan számol. Ennek ellenére néhány forint eltérés természetesen lehet, a napi árfolyamok miatt.
Én szeretem használni, sokkal biztonságosabb, mint egy Teszvesz vagy Vatera, ahol az eladók vagy nem írják le a termék hibáit vagy úgy döntenek, hogy "áh, mégsem küldöm el". Az Ebay nemzetközi, ott meg fontos az eladóknak a pozitív értékelés, mert a világ (szinte) minden részére postáznak.
Az eladókkal nincs baj. Hajtanak a jó értékelésre és máskor is szeretnének eladni, így többnyire korrektek.
A termékek... na annak nagyrésze óvccó kínai. Ha ez megfelel akkor OK (bár itthon is azt kapnád, csak drágábban).
A gyenge pont az a magyar posta. Ha követés nélkül jön a csomag akkor könnyen nyoma vész, de az eladók ilyenkor is vissza szokták fizetni a lóvét.
Nekem eddig minden ideért 2 hét alatt főleg Kínából.
14 évesen nekem már saját bankszámlám volt. Miért nem csináltok ti is, és akkor zsebpénzed oda kaphatnád. Ha elvered a neten, akkor így jártál.
Biztonságos...különben senki nem vásárolna onnan.
A paypal pont erre való,ha nem kapod meg a rendelt terméket akkor visszakapod a pénzt.
Én már vagy 100x vásároltam onnan és csak 1x volt olyan hogy nem kaptam meg amit rendeltem.A pénzt az eladó visszautalta.
Én csak innen vásárolok. :)
Negativ tapasztalatom csak a vatera illetve az apróddal van.Sajnos...3x vásároltam ezekről az oldalakról egyszer sem kaptam meg azt amiért fizettem.illetve 1x megkaptam..csak nem azt amiért fizettem.
Egyetértek a többiekkel, a paypalos fizetés pont erre való és biztonságos. Javaslok valamit: lehet úgy paypalozni, hogy nem közvetlenül a bankkártyáról vonják le a pénzt, hanem te befizetsz egy általad választott összeget és a paypalodon csak ez fog látszani, nem az összes bankkártyán lévő pénz.
Itt pl. nagyon részletesen le van írva, hogy mit hogy kell csinálni, de amúgy még sok ilyen oldal van:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!