A nadrág előtt mit hordtak a férfiak?
Harisnya,tunika,toga,(szoknya borcsikokbol)lasd.roma legiosok!
Persze csak addig mig a pitcsak el nem loptak ezeket is tolunk mint minden mast!
Lassan mar nem lessz mit felvennunk mert mindunk a nokhoz vandorol!
"Sokszor mar az oltonybe is kenyelmetlenul erzem magam,mert Gorbicz Anitan is az volt egy orszaghazba megrendezett sportolok reszere megrendezett fogadason...)
A nadrág a lovas nemzetek viselete volt, hiszen lóháton az a kényelmes. És a nők ugyanúgy hordták, mint a férfiak. Semmit nem loptak el.
A nadrág előtt volt tunika, meg ágyékkötő. Amerikai indiánoknál is ágyékkötő volt és max hidegben harisnya szerű
bőrszár.
4-es!
Nincs nofobiam,csak unom mar,hogy ha egy ferfi masfajta ruhat vesz fel,mondjuk az itt jelenlevok tulnyomo reszenek szemet szur es mar is noi vagy noies ruhanak kialtjak ki akkor jon a forrazas magyaran biztos b..zi lehet az a szerencsetlen aki csupan azert valtoztatott stilust,hogy kilepjen a megszokott unalmas ruazkodasbol!
Ezzel szemben ha ezt egy no teszi ugyan ezert akkor itt jelen levok nem sertegetik mint a fiut hanem meg tamogatjak is!
En speciel az ellentabort kepviselem,ha mar egyenjogusag van,akkor a fiuk is megtehetik amit a nok!
Tan tevedek??
Egyebkent a hozzaszolasaim stilusat az itt olvasott hozzaszolasok alapjan formalom,ha te is napi szinten figyelned a kommenteket neked is szemet szurna a ferfiak sarba tiprasa,persze a noket talcan ovjuk mindentol...
6-os, a világnézeted alapján úgy tűnik szimpatizánsra találtam benned :D
Nagyon egyetértek a véleményeddel. Kíváncsi vagyok, vajon még miben egyezhet a véleményünk. Én is tök így látom, hogy a nőket mindenhol kímélik meg fetisizálják, a férfiakat meg bzizzák meg ócsárolják. Egy nőnek mindent szabad, egy férfinak meg szűk keretei lehetnek csak. Mert ugye egyenjogúság van, csak a nők egyenlőbbek :D
A kérdésre válaszolva meg ilyen hosszú ruhákat lehet látni a 2000 év vagy annál régebbi időszakokról szóló ábrázolásokban. Még rómában is ilyen vállon átvetett lepedőkben jártak. A légiósok meg páncélszoknyát. Szerintem a nadrág csak a római birodalom bukása után kezdhetett elterjedni. És nem volt egyöntetű az sem. XVI. Lajos francia király például látható egy harisny+rövidnadrágban, ami mai szemmel nézve igencsak nőies, azonban abban az időben ez természetesnek számított.
Ahhoz inkább nem szolnék hozzá, hogy a nők egyenlőbbek..
De mondjuk sminket is a férfiak hordtak előbb...
Azért egy rózsaszín tütü csillámos rúzzsal kissé túlzás lenne... de szerintem, ha mutatkozna rá igény, (újra) meg lehetne alkotni a szoknya/ruha és smink terén is egy férfias vonalat. Én örömmel fogadnék a férfiaknál egy ilyen ókori idők ruháinak újragondolását, vagy ilyesmi..
És biztos lenne rá igény, mert egyrészt itt is megjelent, másrészt a párom is szívesen hordana szoknyát, ha megtehetné.
Pont ide akartam tulajdonképpen kiakadni, hogy miért megy a b*zizás (azért egy V kivágású tapadós rózsaszín pólón csőgatyával egy icipicit ugyan megakadok..), holott egy csomó mindent használtak a férfiak is valaha, csak valahogy kiment a divatból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!