Ti meddig tudtok használni egy magassarkút?
Még sose sarkaltattam. Mindig előbb megy szét a cipő, minthogy lekopjon a sarka. És ez nem pár használat után történik, hanem évek múltával.
Szerintem vagy rossz minőségű cipőket veszel, vagy a járásoddal van valami gikszer.
Drága cipőknek is van műanyag sarka :)
De tényleg csak lecserélteted a cipésznél és akkor sokáig bírja. Csak nem szabad megvárni, hogy már az a kis sarok rész fölött maga a cipő kezdjen el kopni.
Sose jártam még úgy, hogy pár használat után gond legyen a sarokkal. Van egy New Yorker-es bokacsizmám, elég sokat hordtam, több szezonon át, de valami csoda folytán még csak a sarok hátsó feléből kopott el egy kicsi, illetve munkához van egy bőr Buffalo magassarkúm, szintén évekig hordtam, most megnéztem és abszolút tökéletes a sarka, még csak nem is kopott.
Én azt mondom, inkább gyűjts minőségi cipőre, mert az ugyan előfordul, hogy a sarok járófelülete elkopik, de hogy még aznap maga a sarok is tönkremenjen, az nagyon gáz. Szerintem így többet is költesz cipőre, hogy (jó esetben) szezononként veszel, mintha vennél két pár jó minőségűt, ami évekig kiszolgál.
Ne árat írj, hanem inkább márkát! Jó cipőt is lehet olcsón kifogni.
Egyébként műanyag és műanyag (és gumi és gumi) sarok között is óriási különbségek lehetnek.
A high end cipőknél egyébként bőrsarkat használnak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!