Olcsó, de jó minőségű ruha márkák?
Javaslom a cosmos city-t az ara miatt,de viszont a minoseget nem tudom(ritkan vasarolok)
Javaslom meg az Invaziot, olcso,es arrol tudom,hogy jo minosegu
nevtelen boltok,de gyongyszemek:)
Valami okos rám írt, hogy hol élek én...Egy jó cipőért nem sokallom a 20 ezer ft-ot, hisz napi szinten azt hordjuk, nem kell belőle annyi váltás, csak szezonális és így is évekig jó.
Nem kell nekem hogy világmárka legyen, elég nekem egy márkátlanabb is, ami ugyanúgy jó minőségű.
Szerintem pedig nem ruhamárkától függ... Hanem anyagösszetétel és hogy hol készült. Ha pl H&M-ben vagy New Yorkerben jársz, vagy lehet több bolt is, ha megnézed a címkét, látod, hogy a ruháik máshol készültek, hiába van ugyanabban a boltban... Van Kambodzsa, Bangladesh, Kína, stb. Ami Kínában készült, annak valami szörnyű anyaga van, kevésbé strapabíró, mint a kambodzsai vagy bangladeshi... Érzésre is rosszabb viselni. Továbbá minél nagyobb a pamuttartalma, annál jobb lesz érzésre is viselni.
Azok a ruhák, amikben nincs nagyon pamut, azokban meleg időben nagyon rossz lesz a közérzetem... Izzadékonyabb vagyok, lehet kiütésed is, ha bepállad a bőröd... Van például a Zara, nagyon drága, felkapott, de megnézed az összetevőjét, van benne nylon is... Ha már ennyit fizetek érte, ne nylont hordjak, nemdebár??? :)
Aztán van még a viszkóz ruhák is, azok se rosszak, de meg kell nézni, hol készült... pl van olyan ruhám, ami 95% viszkóz, 5% elasztán tartalmú, de Angliából rendeltem, ott készült is, abban például semmi bajom, jó érzés viselni, nem vagyok izzadékonyabb... Szóval itt megint ugye attól függ, hol készült... :)
Aztán vannak a sportcuccok, vannak olyan ruhák, amik úgy vannak reklámozva, hogy izzadságelvezető az anyaga, stb stb stb. Pl van az Adidas, megnézed, azokban amik ilyen spécin vannak reklámozva, nincs nagyon benne pamut vagy nagyon elvétve, de azt sem rossz érzés viselni, mert Adidas pl nem Kínában gyárt!
Szóval lényegében azt mondhatom, hogy első körben nézd meg, hogy hol készült és milyen az anyaga! Persze lehet hogy kínai nagyon jó minőségű ruhát találsz, persze lehet kivétel, sőt biztos van, de ugye ez függ attól, hogy milyen helyen készült... :) Kínai ruhában is találsz pl 95% pamutot, 5% elasztánt és az is jó minőségű! Szóval csak figyelmesnek kell lenni! :)
Meg követni mosásnál azokat az információkat, amik a címkén vannak! Én mindent harminc fokon mosok, kivétel az a nadrág, ami megengedi a 40 fokot.
Hát én a legtöbbször a H&M-ben vásárolok de ott se mindegy mit vesz az ember.Van ami Kínában készült.Nekem erről nincs sok véleményem,mivel odafigyelek hol készült,mert úgy lehet eldönteni hogy jobb minőségű-e.Van még a kambodzsai bangladeshi ruha is.Ezek már inkább strapabíróbb.
Még ott van a Zara.Itt is kell ügyelni arra,hogy hol készült,és milyen anyagból.Itt kevésbé vásárolok,de van egy-két cuccom onnan.A Zarában csak az nem jó,hogy kissé borsos ára van.30 ezer egy normális kabát..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!