Ilyen jellegű problémával visszaveszik a bakancsomat a Deichmannban?
Decemberben vettem tőlük egy tök jó bakancsot. Nagyon szerettem, kényelmes, meleg, stabil.
Mára már olyan szinten kitágult, hogy nem tudom hordani se.
Még februárban kellett a vastag zokni és talpbetét, hogy ne csúszkáljak benne, de már az sem segít. Még ha magasságilag is "kitömöm" a cipőt zoknival meg talpbetéttel, akkor hosszában csúszok el benne.
Ez szerintem gyártói hiba, hogy ennyire kitágult, ezért szerintem vissza kell venniük.
Ti hogy vagytok vele?
Jogos a reklamáció?
Hozzáfűzném: nem széles a lábam és rendeltetésszerűen hordtam!
Nem vettem túl nagyot.
De amúgy köszönöm a választ!
Vissza KELL venniük. A fogyasztóvédelmi jogszabályok értelmében ha a termék hibájára panaszkodsz, a vásárlástól számított 6 hónapon belül csak akkor tagadhatják meg a szavatossági igényed kielégítését, ha BIZONYÍTANI tudják, hogy a termék hibája a te nem rendeltetésszerű használatodból ered. Néha bepróbálkoznak ezzel is, "szakértői" vizsgálati jegyzőkönyv csatolásával, de ez kis jogászi keménykedéssel általában sikeresen megtámadható. Amúgy elég nehéz dolog bizonyítani azt, hogy kinek a hibájából romlott el a termék.
Egyébként a szavatossági igényed elsősorban kijavításra terjedhet ki, de azt itt nem látom esélyesnek, így valószínűleg cserét kérhetsz. A pénzvisszafizetés csak kivételes esetben indokolt a törvény szerint.
Nagyon szépen köszönöm a választ! :-)
Egyébként ma voltam a deichmannban és megvádoltak avval, hogy szándékos rongálás és felveszik a jegyzőkönyvet
... lemaradt....
aztán megmondtam nekik, hogy nem érdekelnek, nem kéne vádaskodni, és én komolyan felháborodtam, mert ez már szánalmas, szóval viszem is vissza másik üzletbe, hátha máshol értelmesebbek....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!