Esküvőre megyek, fekete-piros ruhám van. Viszont kiderült, a menyasszony menyecskeruhája is ilyen színű lesz. Most akkor vehetek másik ruhát magamnak, ugye?
Pirosat fehéret és feketét nem illik felvenni úgy tudom. Mondjuk én eddig csak fekete-fehérben, és fekete ruhában voltam esküvőn, meg talán egyszer kék kosztümben.
Gondolom a tiéd nem menyecskeruha jellegű, de tényleg rosszul is kijöhet, ha abban mész, szóval igen, ha lehet másban menj.
Szerintem el van túlozva hogy mit lehet és mit nem viselni.
Ne legyél túl különleges fehér ruhában és kész. Ne legyél hercegnőbb mint a menyasszony. Ezt tartsd be de egy fekete-piros ruha tökéletes akkor is ha a menyasszony ruhájának is ez lesz a szine. Ennyi erővel ne viselj rózsaszínt mert az túl babás, kéket mert kilógsz a soreból a sok szürke ruhás közül, narancssárgát mert túl feltűnő...?? Hülyeség. Ezért nem vennék másik ruhát az biztos.
Hát ha a fazon is hasonló, és inkább piros, mint fekete a ruha, akkor illene inkább másban menned. Bár ha főleg fekete, akkor sem túl jó igazából.
Fehéret nem viselünk, mert az a menyasszony színe, a piros a menyecskeruháé, feketét pedig azért nem, mert az a gyász színe. Manapság nem lőnek le, ha nem tartod be, de azért erre illik ügyelni, az etikett és a hagyomány is ezt diktálja. Valaki úgy is van minden esküvőn, aki kinéz, ha nem tartod be, de ha tudod, hogy a házasulókat (főleg a menyasszonyt) zavarja a dolog, akkor bunkóság mégis ebben menni, mégis csak az ő napjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!