Miért ment ki a divatból a kalap a férfiaknál? Miért tűnt el az arcszőrzet (bajusz, szakáll)?
Legfőképp azért mert megváltozott az a társadalmi környezet ami elvárásokat, udvariassági követelményeket támasztott a férfiakkal és a férfi szerepekkel szemben.
A kalap nagyon fontos udvariassági eszköz volt a tisztelet kifejezésére. Ma már inkább a "Csá' g*ci!" üdvözlésforma van terjedőben a kalapemelés helyett. A férfi-női szerepek -és az abból adódó öltözködési és divat szokások- markánsan elkülönültek. A helyzet akkor borult amikor a femnista mozgalmak "felszabadították" a nőket a konyha-gyermeknevelés-házimunka igája alól. Ma már a nők ők is lehetnek katonák rendőrök, kommandósok vagy kiváló testépítők. A férfiak meg lehetnek metroszexuálisok, vagy átoperáltathatják magukat nővé. Emancipáció van, nem divat már felvenni a gyámolításra szoruló nő és a lovagias férfi szerepét. Ezt a mentalitást gondosan pusztítja az úgynevezett média kultúra.
A kalapra tudom a valaszt,azt is mint minden mas ruhankat elloptak a pitcsak!
Akkor meg minek vegyen fel egy ferfi noi ruhat,hamar hordjak helyettunk!
Ezaltal mar nem ferfi kiegeszito...
PL:Panama vagy Al Capone kalapra gondoltam.
Az arcszorzetre meg csak annyit,hogy szerintem azert nem hordjak a ferfiak mert arra varnak,hogu azt is majd ellopjak a pitcsak,csak ez mar nehezebben megy nekik mint a ruha lopas!
Ui. Ami kesik az nem mulik...
Meg annyit irnek a kerdezonek,hogy pont forditva,nem elnoiesedes van,hanem elferfiasodas!
Mire gondlok!
nezd meg a noket folyamatossan lopjak el tolunk a ruhainkat!
Pucc ettermekben pincer csajok,kaszinokban az asztaloknal,ferfi ing,nyakkendo!
Esti hirado szovivo csajok rendor,tuzolto,mind ferfi egyenruhaba van!
Utcan nadrag,police napszemcsi,ami ferfi szemuveg volt a nadraggal egyutt siman lenyultak!
Es ha ezeket osszevetjuk,nezzuk mar meg,hogy melyik nem hordja inkabb a masik ruhajat?!
Tehat itt ne beszeljunk elnoiesedesrol!!!
Amelyik fiu noi vagy noies ruhat hord az sem veletlen,mert valamivel kompenzalni kell a nok tolakodo pimasz ruhalopkodasat!
Ha nekik lehet,nekunk is!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!