Gumicsizmára impregnáló spray hatásos?
A csizmán nincsen semmi sérülés, már többször is végignéztem elég részletesen. Semmi sérülés, semmi repedés. Ugyanakkor mégis átnedvesedik egy idő után. Nem beázik, csak átnedvesedik! Szóval ha leveszem, akkor utána egyértelműen vizes a zoknim, de a vizet még csak cseppekben sem tudom csavarni belőle.
Ezért gondoltam, hogy valami impregnáló spray megfelelő volna rá? Vagy az csak bőrcipőkre jó?
Nem lehet hogy az izzadtság?
Ha alulról szivárog a víz, pl pocsolyából, akkor az impregnáló sem bír el vele.
Először én is azt hittem, aztán később kizártam, mivel a mostanában lévő nulla fok körüli időben nem hiszem, hogy izzad a láb... Na meg ez az átnedvesedés főleg akkor van, ha esősebb, vizesebb idő van.
A talpa nem lyukas, ha arra gondolsz. Viszont azt észrevettem, hogy mikor még új volt a csizma és takarítottam le, akkor ha engedtem rá vizet a vízcsapnál /kádnál a legegyszerűbb takarítani :D/, akkor azonnal le is pergett róla a víz. Most már azt veszem észre, hogy már csak a száráról pereg le, a boka alatti részről nem.
Nemrég vettem gumicsizmát én is tapasztaltam ezt,pedig sérülésmentes. Ez az izzadtságtól van,mivel a gumi teljesen szigetel,tehát nulla esélye van a legkevesebb párolgásnak is,hogy távozzon. Az lehet,hogy a hőmérséklet fagypont közeli kinnt,de a lábad megfagyna,ha az is fagyna :) A testhőmérséklet nem csökkenhet le semmivel,annak állandónak kell lennie ,h ne hűlj ki ,tehát izzadsz a hidegben is.
Ez csapódik le a zokniban.
Megoldás talán,hogy bélelt gumicsizmát veszel,vagy utólag veszel bélést bele.
A gumit nem lehet impregnálni,mert az tömör anyag.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!