Hogy tudom megállapítani a megfelelő melltartó méretet?
Megméred hány centi vagy körben a melled alatt (ameddig a melltartó ér, ott) - ezt az értéket szűken kell mérni. Majd megméred a mellbőséged, ahol a legszélesebb vagy, ezt lazán. Ha nagyok a melleid viselhetsz melltartót méréskor.
Megnézed pl itt hogy a kalkulátor/táblázat szerint mennyi. Amikor elmész a boltba, akkor felpróbálsz egy ilyet, és ha nem tökéletes, akkor ehhez viszonyítod.
Ha D vagy nagyobb kosárméret jött ki, ajánlom a Marks&Spencert, ott egész G-ig van majdnem minden modell és nyugodtan lehet próbálgatni.
Azt még érdemes megjegyezni, hogy pl a 75D és a 80C kosara ugyanakkora (ez természetesen az összes méretre igaz, ez csak példa), tehát ha felpróbálsz egy 80C-t és a kosara jó, de nem tart eléggé, mert a vízszintes pánt bő, akkor nem 75C-t kell próbálnod, hanem 75D-t.
Hogy mikor jó a méret:
nagyon köszönöm a hasznos válaszokat.
még valami: ha lemérem hogy tudom megállapítani hogy melyik a megfelelő pl kosárméretben?
Ehhez linkeltem a kalkulátort, de látom most épp meghalt az a weboldal.
[link] Az egyesbe írd az alatti méretet, a kettesbe a mellbőséget, a többit hagyd ki, és az EU ablakban jelenik meg a magyar méret.
Illetve használhatod ezt a módszert is: a mell alatti értéket 5-re vagy 0-ra végződőre kerekíted (77-et le, 78-at fel stb), ez adja a méret szám részét. Illetve a két értéket kivonod egymásból, ebből lesz a kosárméret:
A kosár 12 cm
B kosár 12-14 cm
C kosár 14-16 cm
D kosár 16-18 cm
DD=E kosár 18-20 cm
F kosár 20-22 cm
G kosár 22-24 cm
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!