Hogy a melltartó merevítője ne nyomjon középen, arra milyen praktikák léteznek?
Középen a mellkasom közepén, ahol a két kosár összeér, azalatt nyomja szinte az összes merevítős melltartó a csontomat. Nekem nincsenek dinnye nagyságú cicijeim, hogy az eltartsa középen a mellkasomtól (mint ahogy az a legtöbb nőnél jellemző), hanem teljes kerületében hozzám ér, így középen a mellkasomon is szépen felfekszik az anyag. Csakhogy mivel a merevítők ott végződnek, pont nyomják alatta a bőröm és hát a csontomat is, mert annyira benyomódik. Több óra után, már némelyik elviselhetetlen.
Van egyáltalán még rajtam kívül más is, aki ilyet tapasztal?
Ha igen, mit tesztek ellene? Írjátok meg!
Oké, hogy merevítő nélküli, vagy sportmelltartó, de néha csak kéne a merevítős is...
"a kosárméret jó, a szám viszont kicsi. Próbálj egy mérettel nagyobbat!"
Nem kicsi. Hasonlítgattam már össze különböző méreteket, de pont ott középen teljesen vagy majdnem egyformák, pár milliméter már nem oszt, nem szoroz.
Régebben, volt 1-2 olyan darabom, ami nem volt tökéletes méret, túl kicsi vagy túl nagy, és azoknál is ugyanez volt, csak ott még az is ott volt pluszba, hogy az egész nem volt a helyén. Szóval azért azóta érzem én, hogy mi a jó méret...
"A megfelelő méret AZ, ha felfekszik, DE alá tudod még dugni a két ujjadat anélkül, hogy megfulladnál.
S értsd meg, hogy akinél eláll, az NEM megfelelő méretet hord!"
Igen, ez stimmel, nem fulladok meg, ha alatta pár ujjam. És oké, akinél eláll, nem jó méret, akkor ezt felejtsük is el, nem ide tartozik. (Csupán amikor az én mellkasom csontjainak hajlatánál érezem a merevítő nyomását, akkor jut mindig eszembe, hogy de jó annak, akinek eláll. De jó, akkor nem jó, kész.)
Nézd! Szerintem akkor se jó méretet hordasz. Nálam is volt ilyen, hogy nyomta, de akkor másik méretet választottam és azóta jó minden.
Természetesen az is előfordulhat, hogy rossz minőségű melltartót hordasz. Sőt előfordulhat, hogy te érzékenyebben reagálsz erre, tény, hogy vannak olyanok, akik mindenre azt mondják, hogy fáj/nyom. Vannak akik nem is képesek viselni melltartót, mert szerintük nyomja, pedig sokkal nagyobb méret van rajta.
Esetleg lehet megoldható úgy is, hogy odavarrsz egy vékonyabb szivacsot, hátha jobb lesz.
Olyasmire lennék kíváncsi, hogy aki hasonlóképp van, szokott-e valamit barkácsolni azon a melltartón?
-Merevítőt középen úgy hajlítgatni, hogy a törzstől elfele álljon?
-Esetleg letörni belőle?
-Vagy vékony szivacsot alávarrni?
(Ez utóbbit fontolgatom. Mert van egyetlen egy melltartóm, aminek a merevítője elég vékony és alatta sok puha anyag van, na az nem nyom. Ahhoz hasonlóvá tenném a többit. Csak az a baj, hogy ez elég pepecselős. Jobb lenne ötletesebb és kipróbált más megoldás...)
Arra viszont még mindig nem válaszoltál, hogy miért nem jó neked a merevítő nélküli melltartó?
Az is tart; abból is van szexi; sőt még push-up-os is van belőle, ha az hiányozna.
Esetleg nézz más fazont. A kínai vacakok például nekem is nyomnak, mert teljesen összeér a két kosár, márpedig odáig nem ér el az átlagember melle.
Nekem például csak az intimissimis melltartók jók. Szoktam máshonnan is vásárolni, ha valamibe beleszeretek, de azok sosem olyan kényelmesek. És mindenhol az a gond, hogy egyszerűen túl közel van a két kosár egymáshoz, amivel meg nem lehet mit kezdeni.
Ez nekem is elő szokott sajnos fordulni, nincsenek túl nagy melleim, ezért középen a merevítős résznél nekem is szokott nyomni.
Egy tipp: ha mindenképp merevítős melltartót szeretnél, akkor keress olyat, amiben nem vas a merevítő, hanem rugalmas műanyag. Pár hete beszereztem én is egy ilyet, nagyon jó a tartása, szépen kifekszik és abszolút nem nyom mozgásnál sem.
Nekem is van ilyen, de én a fazont nem szeretem.
Számomra az a kényelmes ami rendesen összeér alul v nemtom h mondjam :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!