Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mondana valaki nekem híres...

Mondana valaki nekem híres divat/ruhatervező cégeket? És hogy lehet egyáltalán egy ilyen pályán elindulni?

Figyelt kérdés
2009. nov. 9. 17:14
 1/3 anonim ***** válasza:

Magyarokat, vagy külföldieket?

Magyarok pl a USE, Nanushka, Je Suis Belle

A külföldieket meg nézd meg a style.com-on

Magyarországon csak a MOME-n van ilyen képzés, oda viszont keményen felvételizni kell, rajzolni kell tudni, meg van tervezés része is, amit előkészítőkön tanítanak. Meg kísérletezgess ötthon különböző anyagokkal, formákkal (nem feltétlenül textillel, lehet pl bubisnylon vagy szúnyogháló, papír is). Vagy próbálj ki különböző fonási, szövési...stb technikákat.

Az a lényeg, hogy ne szép ruhákat akarj csinálni, hanem új, innovatív dolgokat!

Azért az is jó, ha tanulsz kicsit varrni meg szabásmintát készíteni, de amúgy a kísérletezgetés sokkal fontosabb!!!

2009. nov. 9. 18:28
 2/3 anonim ***** válasza:

Én vagyok az előző válaszadó.

A kísérletezgetés azért fontos, mert ebből aztán tökjó ötletek jönnek, amiket át tudsz majd ültetni textil anyagra is. Ha csak ruhákban gondolkodsz, akkor azért nehéz valami újat kitalálni, mert ha megnézed a style.com-ot pl, akkor láthatod, hogy a kézenfekvőbb ötleteket már mind megcsinálta valaki...

De amit leírtam az csak a felvételihez kell kb, mindenképpen szükséged lesz valamilyen képzésre.

Vannak okj-s képzések, és középiskolák is, pl ilyen a modell divatiskola, vagy a krea művészeti iskola, vagy a budapesti divatiskola. Szerintem ezek közül a modelldivat a legjobb, de ott is főleg szabni varrni, szabásmintát készíteni tanítanak. Ez az összesre igaz, mert a tervezést igazából csak egyetemi szinten oktatják, de az okj-s képzés jó alap lehet.

2009. nov. 9. 18:34
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm a segítséget:)
2009. nov. 12. 14:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!