Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A mai világ már nem vonzó...

A mai világ már nem vonzó elegánsan öltözni?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, hogy most jön vissza ez a divat, hogy mellény meg hasonlók, hanem hogyha én most veszek magamnak pár elegáns nadrágot, inget, mellényt, esetleg zakót, akkor az ameddig el nem kopik/szakad stílusos lesz, vagy valamikor már gáz lesz hordani? Fiatal vagyok, de szeretek elegánsan öltözködni, szeretem az elegáns frizurákat és ezt az egész "gentleman" dolgot. Nem az, hogy egy 10 éves lányt lecsókolomozok, hanem kinyitom az ajtót a lánynak, lesegítem a kabátját, figyelek a tartásomra, a beszédemre, igyekszem nem káromkodni és ilyesmik. Nem viszem túlzásba, de én így érzem jól magam. Lesznek olyan idők, mikor ez gáz lesz? Vagy ez már elavult és nevetséges?

2013. aug. 25. 14:13
 1/9 anonim ***** válasza:
A barátnődre simán ráadhatod a kabátot, de ha mással csinálod, tuti nagyot néznek. Az ajtó kinyitás az szerintem még most is él, legalábbis azokban a körökben ahol mozgok. A ruha nem tudom, azért valamennyit változik a szabás pl barátom érettségizős öltönye más kicsit cinkes, mert már a mélyebben gombolt, karcsúbb zakók a divatok. Szóval egy idő után lejár, de jó ideig stílusos marad. Ha szereted vegyél és hordd nyugodtan. Ha sokat használod úgy is elnyüstölődik mire divatjamúlt lesz.
2013. aug. 25. 14:20
 2/9 anonim ***** válasza:
Szia,szerintem elegáns emberek mindig lesznek,ha te így érzed jól magad,akkor te is közéjük fogsz tartozni:)
2013. aug. 25. 14:21
 3/9 anonim ***** válasza:
83%

a gyorsan fogyasztó társadalomban egyszerűbb kínai rongyokba, vasalást nem igénylő pólókba bújni. a nőknél nagyobb hangsúlyt kapott a "pakoljuk ki, amink van, mert az a mérce, hogy hányan szólnak be, illetve csak így lehet jó pasit fogni". az elegancia sosem megy ki a divatból, csak egy (egyre) szűkebb, igényes réteg fogja értékelni. hordd azt, amiben jól érzed magad, amitől kulturált embernek érzed magad, ne törődj semmivel

viszont ha dekoratív nőt akarsz magadnak fogni, akkor menedzser pénzt is szerezz a cuccok mellé, mert különben nem fognak észre venni. sajnos.

2013. aug. 25. 14:23
 4/9 A kérdező kommentje:

köszönöm a gyors válaszokat:)

nem tudom, én így valahogy fontosabbnak érzem magam, különlegesebbnek

2013. aug. 25. 14:24
 5/9 anonim ***** válasza:

Bizonyos társadalmi rétegben mindig gáz lesz az elegáns öltözködés. (Értem ez alatt a ma divatosnak számító "laza" öltözködést, a fél fenekük kint van a nadrágból, vagy pont hogy nagyon szoros, konzerv cipőkben és neon pólókban feszítenek, mint pók a lucernában.)

Más rétegben pedig, pont hogy szinte elvárandó.

Én szeretek elegánsan öltözködni. Nem nagyon érdekel, hogy más mit gondol rólam. Nem vagyok túl elegáns, de szeretek adni magamra szép minőségi ruhákkal és kiegészítőkkel. Nincs sok ruhám, de az jó minőségű.

A minap mennem kellett a kórházba, szakrendelésre majd még egy pár dolgot elintézni. Szinte ledöbbentem a látványtól, hihetetlen az emberek, nők és férfiak miben nem képesek megjelenni az orvosnál, vagy hivatalba. Én igyekszem megadni a tiszteletet a másik embernek, akivel találkozóm van, legyen az orvos, vagy csak egy ügyintéző. Ezt az öltözködésemmel is mutatom. De sokakat, sőt az emberek többségét ez nem érdekli, szakadtan, bolyhosodó melegítőkben jelentek meg a rendelésen. Szerintem ez a gáz, a nevetséges.

Szerintem nincs semmi baj az öltözködéseddel, pláne nem vagy nevetséges.

Ha nagyon fiatal vagy 16-20 év között, akkor inkább egy fél elegáns viseletet válassz, farmer, sötét sport cipő, nike vagy puma vagy ami tetszik, egy szép ing és egy lazább zakó. Szerintem az elegancia soha nem fog kimenni a divatból.

26N

2013. aug. 25. 14:32
 6/9 A kérdező kommentje:
köszönöm, hogy ennyit írtál, sokat segítettél:)
2013. aug. 25. 16:20
 7/9 supra01 ***** válasza:

Mindenki azt vesz fel, amiben jól érzi magát. Ha neked az elegáns dolgok tetszenek, akkor nyugodtan viseld őket. Azért figyelj, hogy "divatos" legyen. Magyarán ne úgy nézz ki, mint aki egy korabeli filmből pottyant közénk.

Az udvariasságról csak annyit, hogy mindig légy udvarias! Ha úgy tűnik, vagy úgy gondolod, hogy az esetleg "ciki" is! Szerintem nincs ilyen hogy valaki túl udvarias, maximum túl udvariasnak tűnik,mivel manapság ez a viselkedés eltűnőben van!

2013. aug. 25. 16:53
 8/9 anonim ***** válasza:

Nagyon nagyon örülök, hogy vannak még ilyen férfiak/fiúk, mint te!

Én mindig is az elegáns öltözködést kedveltem a másik nemben, különlegesebbnek és egyedibbnek tartom. Szerintem ez nem fog soha kimenni a divatból, nem lesz elavult!!

Amit az 5-ös válaszoló írt, sajnos én is nagyon sokszor tapasztalom, hogy egyes emberek hogy tudnak néha felöltözni, hivatalos helyeken megjelenni...

Szóval gratulálok neked, így tovább, ne változz meg! :)

2013. aug. 26. 08:40
 9/9 A kérdező kommentje:
köszönöm:)
2013. aug. 26. 10:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!