Más is van így a ruhaméretekkel?
Mindenféle méretű ruháim vannak, az S-től az XXL méretig.
Mikor soványabb voltam, akkor is ilyen méretű ruháim voltak.
XXL-es nincs, de XL-es van és S-es is, de én tudom az okát :)
Van néhány olyan felsőm, amiből szándékosan vettem nagyobb méretűt, mert szeretem, ha kicsit lóg. Leggingshez lógós pulcsi vagy ingek (ingnél érdekes, hogy akármilyen méretet próbálok, a válla mindig jó helyen van). Sztem nincs két márka, aminél a méretezés ugyanazokat az arányokat jelentené :)
Nekem vannak felsőim XS-től XL-ig, nadrágjaim pedig 28-30-ig. Amikor vékonyabb voltam, akkor sem jött rám 28-nál kisebb nadrág. :S
20/L
Valóban eltérőek a méretezések, 1-2 centit elcsúsznak, persze ez függ attól is, hogy a márkának mi a célközönsége. Kínai boltokban meg pláne nagy a kavarodás, szerintem a varrodába belevarrják az első méretjelző címkét, ami a kezükbe akad.
Mindazonáltal a ruháim méretezése között nincs nagy különbség. Régebben 40-es felsőket és 42-es nadrágokat hordtam, és általában ekkora ruháim is voltak. Most 36/38-as felsőket (függ attól, mennyire szűk, vagy egyáltalán, milyen a szabása, és 38-40-es nadrágokat (viszont a 40-es nacikat át kell alakítani, mert ha csípőben jó, akkor derékban hatalmas, mert nagy az eltérés a két méretem között).
Viszont sosem tudom elfelejteni, lehettem vagy 14 éves, akkor egy vékony periódusomat értem, és anyukám vett nekem egy XXXL-es rózsaszín franciabugyit - hát, sok minden volt, csak extra-extra-extra nagy nem, inkább kimondottan kicsi.
A legegyszerűbb, ha az ember nem a ruha méretét nézi, hanem felpróbálja, és ha jó, jó, ha nem, nem.
ÉN sem tudok elmenni a számozáson, csak ha felpróbálom. Nagyon jellemző a boltokra az udvariassági méretezés, de viszont kerülhetsz olyan üzletbe, ahol korrekt a számozás, és akkor rosszul eshet, hogy a nagyobb méretű ruha jó rád.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!