Mit vesz fel egy goth télen, hogy ne fagyjon belé a szusz? Mármint a goth cuccok többségében nyáriak, de téli "kollekciót" még nem találtam.
Bakancs, 2 rétegű, hosszú bársony-szoknya harisnyával vagy vastagabb nadrág, pántos felső+ing, rá pulóver és taplig érő kabát.
Jha és bőrkesztyű meg valami elegánsabb sál vagy vastagabb kendő. Ez az én szerelésem általában.
22/L
Érdekes kérdés, számomra inkább a nyár probléma, hogy mit vegyek fel 40 fokban (azért megoldom :D)
Lehet már nagyon szép goth kabátokat venni csatokkal és mindenféle díszekkel, de nekem egy sima fekete karcsúsított hosszú kabátom van mindenféle extra nélkül. (Van, aki hosszú bőrkabátot visel, de szerintem az nem túl meleg.) A sáljaim is sima kötött feketék, de van, hogy azt rakom alulra, és fölülre egy vékony, de elegáns sálat teszek. Sapkát nem viselek :) , kalapot nagyon szerettem volna, de nem sikerült szereznem (tudod, ilyen Nephilimes kalapot :D ) - ha nagyon hideg van, marad a kabát csuklyája, ami azért elfogadható, és a kesztyűm sincs tele halálfejekkel vagy láncokkal :D:D:D az is csak sima fekete, van kötött meg bőr.
Bakancsot szoktam viselni ilyenkor is (mint mindig, kivéve 40 fokban, amikor sarut) vagy esetleg sima cipzáros nem túl magas sarkú csizmát - ha a többi cuccod goth, akkor elfér egy átlagosabb darab ;) vastagabb szoknyát, alá vastag harisnyát - nadrágot én nem szeretem, szinte soha nem viselem, max. boltba, ilyen helyekre.
Fölülre azt, amit máskor, és föléveszek 1, vagy akár 2 pulóvert, azt bent úgyis leveszem. Ha buliba megyek, télen is simán fűzőt stb. veszek, és vettem egy nagyon meleg, ám nem túl vastag, de nagyon fontos, hogy passzentos (!) garbós pulóvert, amit fölé veszek, és hozzátapad a hátamhoz, derekamhoz, így nem fázok. Ha nagyon dekoltált a felső, akkor azt szoktam, hogy alulra teszek egy kis kötött sálat kifejezetten a mellrészre, és fölé veszek egy nagy másikat. :) Bent mindezt le lehet venni (ok, kicsit sok idő) - és marad a szokásos fűzős-hálós-csipkés összeállítás :)
Bakancs, vastag, hosszú szoknya (érdekes módon szoknyában kevésbé fázom, mint nadrágban), alatta vastag harisnya, felülre egyszerű fekete garbó (van egy szép garbóm, aminek csipkében végződik az ujja), fekete vagy lila vastag kendő, hosszú bőrkabát, bőrkesztyű. Sapkát nem hordok, ha nagyon nagy a cug, akkor a kendőt a fejemre húzom, illetve csuklyát hordok.
Buliba persze fűző, már amennyit én bulizni járok...
Persze vannak nadrágos gothok is, mint az egyik barátnőm. Ő télen-nyáron nadrágban van, hozzá ó is garbót hord (szintén télen-nyáron, számomra hihetetlen, de még nagyven fokban is azt mondja, nincs melege...). Emellett ő fekete sapkát hord telente.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!