Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » "Nájk" vagy "Nájki"?

"Nájk" vagy "Nájki"?

Figyelt kérdés

Ti hogy ejtitek a Nike márkanevet?

Melyik a helyes?

2009. okt. 9. 20:09
 1/10 anonim ***** válasza:
48%
Én "nájknak", mert helyesen így lenne. A környezetemben sokan "nájkinak", de ha valóban így kellene kiejteni akkor úgy lenne írva hogy Nikey vagy valami ilyesmi, szerintem.
2009. okt. 9. 20:20
 2/10 A kérdező kommentje:
Én is mindig nájk-nak ejtettem :)
2009. okt. 9. 20:21
 3/10 anonim ***** válasza:

"Nájki".

Niké görök istennőről lett elnevezve és őt angolul nájkinak mondják. (külföldön mindenhol így ejtik)

2009. okt. 9. 21:35
 4/10 anonim ***** válasza:
60%
Szerintem ez is olyan, mint a Lidl... szóval eredetileg "nájk"-nak ejted, de mivel az nyelvtörőbb, egyszerűbb a "nájki". Mint a Lidl-nél sem így ejtik sokan, hanem lidli-nek:)
2009. okt. 9. 21:36
 5/10 anonim ***** válasza:
80%

Nájki. Felesleges lepontozni, meg izélni, hogy de igen is nájk, mert nem az.

Kukk meg ezt a videót a NIKE alapítója mesél a név történetéről, és így mondja nájkí. Szerintem márka megalapítójánál jobban senki sem tudja, hogy kell ejteni, és ha ő nájkínak hívja akkor az.

[link]

2009. okt. 9. 23:31
 6/10 anonim ***** válasza:
Én még csak Nájki-nak hallottam. :)
2009. okt. 10. 14:39
 7/10 anonim ***** válasza:
27%
Nájki-nam kell ejteni.Az angol tanárnőm mondta még anno,és különben is,az "e" hangot a szavak végén az angolban mindig "i"-nek ejtik.
2009. okt. 11. 15:32
 8/10 anonim ***** válasza:

nem, az '-e' hangot sokszor NEM ejtik a szó végén:)

Amúgy meg pipás-cipő és kész:D

2009. okt. 26. 13:29
 9/10 anonim válasza:
Én sem értem, miért "nájki". Hiszen sem a Mike, sem a like, pike, dike, tike, bike, stb.szavakat SOHA nem ejtjük "ki"vel a végét, CSAK ha y-t írunk a végére!!! Elég fura, hogy épp a Nike tulaja, vagy mije így ejti. Személyes véleményem az, hogy mivel eredetileg a görög Niké istennőről kapta a nevét, illene görögösen mondani. De mivel az amcsik képtelenek akármilyen más nyelvet tisztességesen megtanulni (mert akkor is angolosan fogják mondani, ahogy nekik tetszik) inkább menőznek ilyen hülyeséggel! Egyébként is szánalmas ez a Nike-vita, hiszen egy másik nemzet sem (tisztelet a kivételnek) nem erőltetné meg magát, hogy a TISZA CIPŐT ki tudja mondani!!!!
2014. jún. 12. 09:28
 10/10 anonim válasza:
Ne eroskodjetek mar ezzel a "najk" marhasaggal maga a ceg alapitoja mondta h NÁJKI
2015. nov. 19. 22:54

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!