Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Garancián belül van még...

Garancián belül van még esélyem ezen cipő cseréjére?

Figyelt kérdés

Humanicban vásároltam Decemberben egy nyári Lacoste cipőt, csak mert hatalmas leárazások voltak.

Elő se vettem Áprilisig, ahogy beköszöntött a "jobb" idő, elkezdtem hordani, és alig 2 hónap alatt egy hatalmas hasadás keletkezett az egyik oldalánál, egyből vittem is vissza amíg még Garancián belül van, azt mondták hogy Lacoste-nek nem szabadna így szét mennie, tehát nem egyértelmű hogy ez típus hiba, így vissza küldik a központba, most megkaptam az eredményt és úgy bírálták el hogy én hibámból eredően ment szét, így nem adják vissza a pénzt...... van még mindig a Garanciából esetleg tudok valamit tanácsolni, mert ezt semmiféleképpen sem érzem jogosnak... Valaki aki ért ezekhez a jogi kérdésekhez.

Előre is köszönöm a válaszokat!

2013. jún. 4. 16:50
 1/8 A kérdező kommentje:

itt van amúgy a cipőm :

[link]

és egy ismeretlen eredetű kopás.. amely szintén kérdés, hogy mitől..

2013. jún. 4. 16:54
 2/8 anonim ***** válasza:
Kérni kell a panaszkönyvet bele írod a problémádat a címed stb... és azt követően egy hónapon belül válaszolnak mert kivizsgálják újra. Ha megint a te hibád lesz önköltségen újra vizsgáltathatod ha kitartóan hajcihőzöl akkor te nyersz :D
2013. jún. 4. 17:05
 3/8 anonim ***** válasza:

Mivel nem a bolt szakvéleménye h nem jogos a panasz így hiába ir a panaszkönyvbe a bolt jogosan hivatkozik a szakvéleményre ebben az esetben.

A szakvéleményt kell a fogyasztóvédelemnél megreklamálni. Mindenképp kérd el a választ ami a központ küldött és azt meg a cipődet vidd szépen be.... kivizsgálási díj 7000 Ft és kétesélyes.

Mi a 16 ezres cipőnél hagytuk a fenébe mert amellett hogy 30 nap van a válaszukra (addig nincs cipő se pénz) még lehet a 7000 Ft bevizsgálási díj is ugrik.

Én megragasztottam a párom cipőjének (Nike) az orrát meg a fél talpát és hordja amig tudja. Van másik cipője meg vesz másikat ha akar.

Hozzáteszem ez a Nike is úgy lett h az előző Nike 5 hónaposan kinyiffant és 2 hét várakozás után lehetett cserélni mert a kilyukadt légtalppal nem lehetett mit kezdeni. Ennyit a huszonezres márkás cipőkről. Én már a Deichmannál drágábba be se megyek....

2013. jún. 4. 17:33
 4/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a gyors válaszokat!

Igazad van sajnos teljes mértékben, arra kellett rájönnöm az utóbbi években, hogy tök mindegy hol, és milyen márkát vásárolsz, a mostani cipők nem cipők!

Megfontolom a kivizsgálást, mert a cipő am 25 ezer volt még így is.. és ha esetleg én nyerek akkor mi a további ? megkapom a kártérítési összeget, vagy azon felül esetleg valami mély elnézések közepette kihasznált gesztus várható -e ? vagy ne legyek ennyire naiv ? :)))

A Fogyasztó védelemhez is garancián belül kell fordulni ?

csak mert sajnos lejár a garancia 9.én 5 nap múlva

2013. jún. 4. 18:01
 5/8 anonim ***** válasza:

2. vagyok

2 év a garancia vagyis fél év a garancia és plusz 1,5 év a jótállás, ezalatt mehetsz reklamálni :)

Ha neked adnak igazat akkor mivel az üzlet a forgalmazó, tőlük kapod vissza a pénzt vagy személyesen vagy utalással, ezt nem tudom mert ilyenben nem volt részem, elvileg a határozattól számított 30 napon belül :)

2013. jún. 4. 18:18
 6/8 A kérdező kommentje:

Rendben köszönöm szépen még egyszer !

megfontolom akkor :)

2013. jún. 4. 18:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Na mi lett végül?
2013. aug. 23. 21:48
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm, hogy érdeklődsz !! :)

Hát sajnos hagytam az egészet, mert 8 ezer ft lett volna a bevizsgálás aztán kitudja, hogy onnan mi lett volna a további.. de köszönöm azért a segítséget !!! :)

2013. aug. 27. 06:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!