Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Tarja piros kabátjához szabásm...

Tarja piros kabátjához szabásminta?

Figyelt kérdés

A Nightwish Nemo c. klipjében Tarja ezt a piros kabátot viseli.

itt van pár kép: [link]

[link]

[link]

és a videó: https://www.youtube.com/watch?v=kIBdpFJyFkc

És szóval ilyesmi kabátot szeretnék varrni. Tud valaki ehhez hasonló szabásmintát?

2013. máj. 19. 16:12
 1/3 anonim ***** válasza:

[link]

A középső, meghosszabbítva és harangujjal (csupán kiszélesíted a végefelé), valamint az 1.-ből átvett állógallérral.

Paszományt dísznek rövidárúban kapsz.

2013. máj. 19. 18:11
 2/3 anonim ***** válasza:

Nekem nagyon hasonlóm van, csak feketében. [link]

Bocskai így sajna nem vlmi óccsó :(

2013. máj. 23. 10:00
 3/3 anonim ***** válasza:
Ez a kabát egy egyszerű, elöl egyenesen záródó, álló nyakú (mandarin szabásnak is nevezik ezt a nyakkivágást az enyhén íves, a nyakhoz simuló gallér miatt, németül Stehkragen néven keress rá), de ezen kívül, bármilyen testhezálló szövetkabát szabásmintából átalakítható, csak az ujja részt kell átrajzolni tölcsérformájúra és persze hozzáadni a zsinórozott díszítést a felületén. Szabásmintát az interneten nagyon nehéz találni ingyen, én úgy oldom meg ezért (és ez a legegyszerűbb), hogy keresek egy használaton kívüli darabot, ami méretre, formára viszont jó, szétbontom, átmásolom és kész (ha a mintául vett kabát anyaga maximum csak kopott, de tiszta, a lemásolás után alkalmas bélésnek is. Én hosszú bőrkabátot varrtam, már meglévő kabátlemásolásával, anélkül, hogy szabásmintával kellett volna vacakolni. Ugyanis egy szabásmintáért annyit elkérnek, annyiért már a kilósban veszek egy méretre teljesen passzoló mintadarabot (100 -200 forintért kb), aminek a szétkapásával már kész is a szabásminta :) Ha bármilyen nem rugalmas, hosszú ujjú, álló nyakú darabot találsz, ami méretre jó, az alkalmas mintának így. Én úgy szoktam, hogy a varrások mentén szétvágom, így megkapom a pontos méretű, formájú részeit, a szűkítéseket pedig vagy kibontom, vagy elvágom a szűkítés mentén és jelölöm a mértékét. Utána az új anyagra szimplán feltűzöm a szétbontott darabokat és a varrásszélességet ráhagyva, szűkítéseket jelölve körbevágom őket. Ha a mintadarab egyben a bélés is lesz, akkor akár rajta is maradhat, összetűzöm és aztán varrom össze. Ezt a technikát akkor ajánlom, ha nem szeretnél a körülményes kiszabással, mérésekkel bajlódni :)
2013. máj. 26. 15:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!