Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mit lehet tenni akkor, ha...

Mit lehet tenni akkor, ha azért nem akarnak kicserélni egy cipőt (office s. ) mert úgyvélik szándékosan rongáltam meg?

Figyelt kérdés
Kitört a cipőm sarka, de nem szándékosan tettem tönkre, amit szerencsére többen is láttak. A boltban kissé cinikusan jegyezte meg az eladó, hogy mi van akkor ha kiderül, hogy szándékosan rongáltam meg a cipőmet... (ami nem így van). Most vizsgálják 3 hétig...Tudtok arról valamit, hogy mi a teendő akkor ha azt mondják én vandálkodtam meg, de én tudom (bizonyítani is), hogy nem én voltam?

2013. márc. 25. 13:58
 1/4 iostream ***** válasza:
Fogyasztóvédelem.
2013. márc. 25. 15:02
 2/4 anonim ***** válasza:
Bár én nem ott vettem a cipőmet ahol te, nekem 2 hét után szétjött az orránál a varrás, visszavittem azt mondták, hogy én rugdostam az orrát azért jött szét, de! azért megcsinálják, mondom köszi... ismét hortam 2 hétig megint szétjött :D
2013. márc. 25. 17:19
 3/4 tomala válasza:

A javítás elutasításához szakvéleményt kell csatolniuk, amiben meg is indokolják, milyen jelek utalnak arra, hogy a hiba a vásárló hibájából keletkezett. Ha az állásfoglalással nem értesz egyet, írásban ellentmondasz nekik (tértivevényes levél).

Erre harminc napon belül válaszolniuk kell. Ha nem teszik, vagy a válasszal nem vagy elégedett, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara Békéltető Testületénél kérvényezed eljárás indítását. Ha az ottani döntés neked kedvez, de ők ennek ellenére nem teljesítenek, vagy nem fogadják el azt, akkor bíróság.

2013. márc. 26. 12:42
 4/4 anonim válasza:

Amennyiben vitatja a kereskedő által végzett vizsgálat eredményét, úgy állításainak alátámasztása érdekében Önnek is lehetősége van - az arra jogosult szervtől - a termék tekintetében szakvélemény beszerzésére, amelynek költségeit azonban Önnek kell megelőlegeznie.

A jelenleg hatályos jogszabályok nem tartalmaznak olyan jogszabályi rendelkezést, amely egyes szerveket kötelező erejű szakvélemények kibocsátására jogosítana fel, ugyanakkor célszerű azt államilag elismert, független szakértőtől beszerezni.

Az Igazságügyi Szakértői és Kutató Intézetek honlapján ( [link] a közzétett szakértői névjegyzék alapján informálódhat arról, hogy hol van lehetőség az Ön által vásárolt termék bevizsgáltatására.

Javasoljuk azonban, hogy a szakvélemény beszerzése előtt - amennyiben Ön vitatja a kereskedő által beszerzett szakvélemény tartalmát - bírósághoz, illetve a peres út alternatívájaként békéltető testülethez forduljon. Utóbbi választását az eljárás gyorsasága, egyszerűsége, költségkímélő jellege teheti kedvezőbbé.

Fontos tudni, hogy a bíróság, illetve a békéltető testület előtti eljárásban elsősorban a kereskedőnek kell bizonyítania, hogy a hibát a helytelen kezelés/használat okozta, így az Ön oldaláról ellenbizonyításra csak akkor lehet szükség, ha a kereskedő bizonyítását megfelelőnek ítélik.

Üdvözlettel: NFH admin1

2013. márc. 26. 13:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!