Nem túlzás kicsit irodába?
Az új munkahelyemen az előírt öltözködés mindenképpen fekete fehér szoknyakosztüm. Tehát fehér blúz fekete szoknya kizárólag, blézer, és még fekete nyakkendő is! Csak fekete harisnyát viselhetek fekete magassarkúval, fekete bőrtáskával?
Miért kell ennyire az öltözködésbe fektetni a hangsúlyt? Én nem kiöltözve is ugyanúgy tudnék dolgozni
Ez van. Törődj bele vagy keress másik munkahelyet!
Sokan vagyunk még így. Aki kicsi nem ugrálhat.
A dress code-nak egyébként az egységes (professzionális) összkép megteremtése a célja.
hol dolgozol, temetkezési vállalkozónál?
Azért irodában a szürke, sötétkék többnyire megengedett,szóval a speciális munkahely miatt lehet a speciális dress code.
Rengeteg munkahelyen van egyenruha.
Mindenhol a raktárosok tesoban ilyen helyeken munkaöltözetként viselik de mivel a munkáltató adja így azt hordják amit ők adnak, a kisebb vállalkozók kupont adnak munkaruhára és akkor olyat vesz az illető amilyet akar csak munka ruha legyen, de ilyen irodáknál ők adják a ruhát.
Barátnőm is irodai munkát végez van hogy ügyfelekkel kell kommunikálnia, van hogy az ottani alkalmazottaknak segít az adminisztrációval. Eddig nem volt megadva hogy miben menjen dolgozni, csak annyit mondtak neki hogy normális ruhába, a normális farmerért sem szóltak neki. Utána meg jött az egyen felső, az mg tetszett is neki, nem panaszkodott majd amikor teljes átszervezés volt fél éve, és már az üzlet helyiségbe helyezték át ahol ugye számlázott meg bizonyos dolgokat ő adott át a vevőknek, ott már teljesen új munkaruhát kapott, fehér blúz fekete szoknyával, és pont a kényelmetlenebb fajtájával. Egy előnye volt hogy 2 ruhát kapott váltásnak ha esetleg gond lenne, és télen hordhattak nadrágot, de ennyi. Sajnos egy munkahelyen ez van, és nem véletlen van az hogy tornaórákon az iskolába így nevelik a gyereket hogy egyenruha, nem véletlen hogy régen tornadresszt kértek a lányoktól hogy már ott szokják meg hogy van kötelező egyenruha amit ilyen alkalommal hordani kell, és ezt minél kisebb korban kell elkezdeni ezt a nevelést és még a kezdődő felnőtt korban is megtartani hogy akkor is az eszükbe maradjon hogy az életben is lehetnek olyan helyzetek amikor nem választhatnak ez van ezt kell hordani, ha nem tetszik le lehet lépni.
én a T-Comnál láttam a múltkor, hogy az ügyintézők szinte mind bomba alakú nők, pont ilyesmi ruhában amit írsz, fekete szuper mini szoknya, fehér blúz vmi kis rózsaszín vmivel, harisnya, 15 centis tűsarkú :)
nekem bejött :D gondolom jobban telik így a várakozó férfivendégek számára az idő, meg jobban rábeszélik egy 200 ezer Ftos telefonra...
22/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!