Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Hogy bírja el a divatipar ezt...

Hogy bírja el a divatipar ezt a hatalmas kommersz árukészletet?

Figyelt kérdés
régebben a tehetősebbeknek szabójuk volt, aki egyedi ruhát tervezett, most meg van RENGETEG divattervező akik bemutatják ruháikat, tonnaszámra, szinte kéthavonta cserélődnek a divatos elemek,már az egyedi is kommersz, olyan elszomorító az egész...nektek nem?

2013. márc. 11. 21:10
 1/3 anonim ***** válasza:

Nekem mondod?!

Divattervező vagyok és elég elkeserítő látni hogy kb évente több száz új tervező kerül ki az amúgy is szűk piacra, és a sulik meg egyáltalán nem segítenek nekik elhelyezkedni...nekem elég nagy mázlim volt hogy el tudtam helyezkedni. Rádásul örök harc folyik a kínai termékek és a minőségi dolgok között...mert ugye mindenki az olcsóbbat veszi de azért minőségit is akar. Szóval vagy olcsón adja a tervező a minőségi dolgát vagy mehet a mekibe dolgozni mert nem veszik a dolgait. Mert akinek van pénze és megteheti ők inkább tényleg márkás holmikat vesznek pl Gucci, Chanel... nem egy friss márka drága dolgait. A másik kiábrándító dolog meg hogy ha megtudják hogy magyar a márka akkor már nem veszik meg mert magyar...inkább lekoppintják..

Innentől kezdve elég szánalmas és kiábrándító a helyzet.

2013. márc. 11. 22:40
 2/3 A kérdező kommentje:
engem a nagy divatházak is kiábrándítanak, még a chanel is, karl tervez kb 60 lookot egy szezonra + akkor ott van még a couture kollekció ss/aw + resort v cruise kollekciók, 1 évben kb 760 ruhát és kiegészítőt gyártanak. minek ennyi?annyira nyereségorientált a mai világ, minél többet akarnak kisajtolni az emberekből,nyilván van olyan aki felvásárolja az egész éves kollekciót, de minek ennyit gyártani? + van még ezen kívűl 1001 másik divatház/tervező, a háromnegyedének minden nagyobb országban van 2 vagy több boltjuk, ha kiszámolod, hogy mennyire sok ruhát gyártanak akkor hányingered lesz.
2013. márc. 12. 14:32
 3/3 anonim ***** válasza:
A nagyobb márkák általában azért csinálnak ennyit mert " ők megtehetik". Meg mennyire "gáz " lenne már ha egy évben kiadnának max 1 kollekciót mert kb csak ennyire van igény. Egyszerűen az a helyzet hogy minden tervező/márka überelni akarja a másikat még akkoris ha a ruhák nagyja porosodni fog a pincében x évig. Ez már rég nem a vevők kiszolgálásáról szól hanem az egóról.
2013. márc. 12. 20:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!