Barna öltöny cipő csak barna öltönyhöz megy?
Attól függ, milyen alkalomra viseled. Ha igazán elegáns, ünnepélyes akarsz lenni, akkor fekete öltönyhöz csak fekete cipőt javaslok.
Általános szabály, hogy a cipő ne legyen világosabb az öltönynél - pontosabban az öltönynadránál, ha nem egyszínű az összeállítás. Tehát a sötétbarna jó lehet szürke, barna, drapp nadrághoz. Kicsit merészebb, de szerintem nem rossz választás a sötétkékhez sem.
Természetesen minden szabály felrúgható (szerintem minél fiatalabb vagy, annál inkább), úgyhogy ha nem miniszteri találkozóra vagy temetésre mégy, és úgy érzed, hogy neked jól áll, akkor esetleg felvehetsz sötétbarna cipőt fekete öltönyhöz is. Én magam nem tenném, csak esetleg sötétszürke öltönnyel.
Megjegyzem, fekete öltönyt egyébként ritkán szokás viselni. Inkább csak esti vagy ünnepélyes alkalmakra, temetésre.
Az általad hivatkozott oldalon kétféle cipő van. A feketét természetesen gond nélkül viselheted fekete öltönnyel, a barnát akkor, ha nem nagyon elegáns helyre lesz az összeállítás. Például színházba vizsgára, konferenciára jó. (De akárhová mész benne, megvan az esélye, hogy a sznobok esetleg leszólnak miatta.)
Tehát ha még nem vetted meg a cipőt, akkor a feketét válaszd az öltönyhöz. Ha viszont már megvan a barna, akkor előbb-utóbb szerezz be az öltönyödhöz egy elegáns fekete cipőt is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!