Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Most akkor hogy is vannak a...

Most akkor hogy is vannak a méretek?

Figyelt kérdés

Az Orsayban 2 számmal kisebb ruha kell, mint a Bershkában, a többi hasonló boltban (New Yorker, H&M, C&A, stb.) meg pont a kettő közötti általában...

Melyik számozás felel meg a valóságnak, akkor végül is mekkora a méretem? :s

2013. febr. 3. 22:21
 1/9 anonim ***** válasza:

honnan tudjuk? csak annyit mondtál h 2 számmal kissebb

de ha mennyi a mérete az egyiknek meg a másiknak :D

még azt se mondtad meg h nadrág-e vagy póló ájájájáj....

2013. febr. 3. 22:23
 2/9 A kérdező kommentje:

Általánosságban a különbségeken van a hangsúly. A "mekkora a méretem" arra akart utalni, hogy vajon melyik bolt számozása a valóságnak megfelelő, bármilyen számról legyen is szó.

De, ha a válaszhoz szükséged van konkrétumokra, akkor itt van, a mai vásárlásom alapján:

(Nadrágról van szó):

Orsay: 32

Bershka: 36

Többi: 34

2013. febr. 3. 22:32
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

"Most akkor hogy is vannak a méretek?"

Úgy, ahogy tapasztalod.

Azaz, NINCSENEK standard méretek.

Minden bolt mást alkalmaz.

Az ORSAY-ban 80-64-88 (cm) tartozik a 32-es mérethez.

Ugyanez pl. a MANGO-ban 34-esnek felel meg.

A Bershka-ban pedig 64 centis derékkal már csak a 36-os nadrágba fér bele az ember.

Ki kell tapasztalni. Segít, hogy szinte minden üzletnek fent van a neten a mérettáblázata.

Egyébként a 32, 34, 36 jelzés eredetileg az inch-ben megadott méretre utalt (1 inch = 2,54 cm), de már nem tartják ilyen szigorúan, csak kb.-ra felel meg.

A másféle méretezésnek egyébként marketing pszichológiai okai vannak.

Minden boltnak más a célközönsége.

Az eltérő számozással akarják bevonzani a megfelelő közönséget.

Az orsay a kisebb számozással simogatja a nőiesebb formákkal rendelkező (főleg ülőmunkát végző) húszas, harmincas irodista nők lelkét: "Látod, nem is olyan nagy a hátsód, hisz (nálunk) a 36-osba is beleférsz!".

A bershka célcsoportjába a tinik és a nagyon fiatal felnőttek tartoznak.

Náluk azért "kisebb" minden ruha, mert a még kevésbé nőies, kisebb méretekkel rendelkező tinikre is gondolniuk kell, de úgy ám, hogy elhitetik velük, hogy nekik is női méreteik vannak (ha megkérdezel egy idősebb varrónőt, elmondja neked, hogy 36-os konfekcióméret alatt "nem nő, a nő, hanem még bakfis". A Bershkában viszont "nő lehet", nem pedig XXXXXXS-es).

Kicsit nyersen fogalmaztam. A példák csak példák. Nem ismerem az említett üzletek konkrét stratégiáját, csak szakmabeliként következtettem erre meg arra. ;)

2013. febr. 4. 01:12
 4/9 anonim ***** válasza:

Én úgy vettem észre, hogy a New Yorkerrel együtt felsorolt bagázs számozása a helytálló.

Orsayen, ershkában nem tudom mi a helyzet, sosem vásároltam még ott. VIszont ahol hasonló eltéréseket tapasztalam, az pl. a Tally...38-as méretem van alapjáraton, na a Tallyban a 42-es alig jött rám. A testvérem 36-os, ő meg a 40-essel küzdött.

Zarában, Promodban szoktam még vásárolni, szerintem ott is a New Yorkeréhez hasonló a méretezés.

Még egy észrevétel: egyébként minden üzletben vannak különbségek a darabok között. 1-2x fogtam, összehasonlítottam 2 egyforma méretet, és volt, hogy 1.5 centis eltérés is volt (szabás-varrás világában ez ugye 2-3 méretkülönbséget jelöl, hiszen általánosságban méretenként 0.5-1 centi a különbség)!

2013. febr. 4. 01:13
 5/9 A kérdező kommentje:

Igen, ez tény, hogy üzleten belül is vannak különbségek, de azért ez a három szám különbség szemet szúrt. :D

Úgy gondolom amúgy, hogy nagyjából a New Yorker-es felelhet meg a "valóságnak", mivel végül is azt találom általánosabbnak. Most, hogy említitek, tényleg, anno én is tapasztaltam, hogy a Tallyban is nagyon kicsi minden.

Csak azért érdekelne amúgy, mert netről rendeléshez jó lenne tudni. Tudom, hogy fenn vannak a mérettáblázatok, de azért az is csalóka tud lenni, mivel nem mindegy, hogy egy sztreccsesebb anyagról van szó, vagy egy merev farmerről, amit esetleg be sem tudok mondjuk gondolni. :D

2013. febr. 4. 06:58
 6/9 anonim ***** válasza:

Mindenképpen olyan helyről rendelj netről, ahol a visszaküldés/csere ingyenes!

Sok helyen pl. úgy van, h a postaköltséget te állod, és ha mondjuk Amerikába küldöd vissza, hát...a postaköltség van annyi, mint a nadrág.

2013. febr. 4. 11:28
 7/9 A kérdező kommentje:
Igen, én is attól tartok, hogy hiába látok tök jókat a neten, nem merem megkockáztatni, mert nagyon kicsi rá az esély, hogy pont eltalálom a méretemet. :(
2013. febr. 4. 21:21
 8/9 anonim ***** válasza:
Tallyban és Bershkában minden kisebb! :O Amikor kint voltam Olaszországban, csak ott találkoztam ilyen üzletekkel, ránéztem egy 36-os nadrágra, negyedakkora volt kb mint a 34-es New Yorkeres amit itthon vettem:DD Aki tényleg nagyon vékony, csak ilyen helyeken kap magára ruhát, de nekik kb Mekkával egyenlő:D Amúgy meg azért nem lehet általánosan jó helyet választani mert pl New Yorkeren belül a gatyák között is eszméletlen különbségek vannak... az egyik fazonnál látom, hogy nagy a 27-es, a másikról meg üvölt hogy túl kicsi, pedig kövér nem vagyok:) :D
2013. febr. 6. 00:01
 9/9 A kérdező kommentje:

Igazad van, a Tally és a Bershka biztosan túl kicsi méretezés.

A New Yorkeren belüli különbségeket én is tapasztaltam már, mikor vettem egy nadrágot, a 34-es volt belőle a legkisebb, és lötyögött rajtam, másik nadrágból 36-os kellett. (Farmerméretezéssel szintúgy.)

De az Orsay-ban meg szerintem túl nagyok a cuccok, mert azt nem hiszem, hogy tényleg 32-es lennék...

Esküszöm, már kíváncsi vagyok, kellene tudni, melyik a HIVATALOS mérettáblázat. :D

2013. febr. 6. 07:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!