Rengeteg használt ruhám van, hol érdemes eladni őket? Vatera vagy Facebook?
Összegyűjtöttem pár pro és kontra érvet.
Vatera - a pénzpocsékoló
Mellette:
Naponta több százezer látogató, híres az oldal.
Nem kell bizalmatlankodnia a vevőknek, csak megnézik az értékelésem és máris tudhatják, hogy nem vagyok egy csaló.
Mindenki rendelkezik bankkártyával, így sokkal könnyebb az átutalás, mert végül is minden felhasználó potenciális vásárló.
Ellene:
Felszámítanak 6%- az árból a saját zsebükre. Ez hosszú távon nem éri meg annyira szerintem. Sok kicsi sokra megy.
Olvastam sok negatív tapasztalatot, hogy a Vatera nem szokta mindig pontosan körülvizsgálni az eseteket és sok ártatlan felhasználót zárnak ki meg hogy indokolatlanul kiküldtek több ezer forintos számlát, mondván, hogy elmaradt a jutalékpénz.
Kicsit körülményes a dolog, szigorú szabályok vannak, amire oda kell figyelnem, ha nem akarok kizárást.
Facebook - az időpocsékoló
Mellette:
Az én részemre sokkal kisebb rizikófaktor.
Sokkal egyszerűbb a kezelése, nem kell szigorú szabályokat figyelembe vennem, a Facebookon üzenetben mindent egyeztetni lehet a vevőkkel(úgy tudom a Vateránál e-mailezni kell). A felülete is jobban bejön. Szimpla és ennyi.
Olcsóbban tudom árulni a ruháimat ugyebár, nem kell tartanom plusz költségektől.
Facebookon akár nyereményjátékokat is indíthatok, megoszthatják a ruhákat és így lehetne növelni az érdeklődők számát.
Ellene:
Sajnos nem mindenkinek van bankkártyája és sokan csak nézelődni járnának fel, ami nem baj, csak legyenek igazi vásárlók is :)
Rengeteg időmbe és energiába telik, mire sikerül valami kis hírnevet és lájkokat összeszedni az oldalnak, viszont utána sínen vagyok.
A vevők nem tudatják pontosan ki van a gép másik végén,(mert oldalt hoznék létre, az eredeti nevem nélkül) úgyhogy bizalmatlanok lehetnek.
Te melyiket választanád a helyemben? Vegyük figyelembe hogy ruhákról van szó és nem nagy összegeket kell perkálni értük. :D Előre is köszönöm!
én mind a kettőre felraknám. Csak facebookon sokkal kevesebben nézik.
Üdv,egy rendszeres vaterás eladó-vevő
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!