Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Szerintetek egy ilyen ruhát...

Szerintetek egy ilyen ruhát meg lehetne varrni itthon?

Figyelt kérdés

[link]

Egy sima kis varrógéppel, semmi varrni-tudással :)

Van ilyen ruhákhoz valami szabásminta, vagy ezt magunknak kéne kiügyeskednünk?

2012. nov. 11. 19:20
 1/6 anonim ***** válasza:

Ha nincs a varrásban gyakorlatod akkor sehogy.

Én már próbáltam varrni saját szabásminta alapján, de ritka szar lett. A varrások elfordultak, nem lett mindenhol szépen eltisztázva. Hátul a fenekemen feljebb csúszott a ruha amitől elől csípőtájékon buggyos lett.

Csupa kín és szenvedés. Ezután jöttem rá, hogy nem ér annyit az egész, hogy szenvedjek vele. Sok időm, energiám ment rá, az anyagköltségről már ne is beszéljünk...

2012. nov. 11. 19:41
 2/6 A kérdező kommentje:

:S

és hol lehetne megtanulni varrni?

2012. nov. 11. 20:01
 3/6 anonim ***** válasza:

Vagy otthon gyakorolsz, de akkor tényleg csak egyszerű darabokkal szabad kezdeni. Van egy olyan újság, hogy burda, ebbe vannak ruhák és szabásminták is. Sok próbálkozással meg lehet tanulni így is.

De amúgy a varrást a szakmunkás iskolákban tanítják mint szakmát.

2012. nov. 12. 10:03
 4/6 anonim ***** válasza:

Vegyél egy burdát, amiben található a felsőrészhez (hosszúujjú, sztreccs, testhezálló ruha) és az alsóhoz (szív mellkivágású streccs, testhezálló egyberuha) minta.

Elasztikus csipkét és fekete pamutsztreccset vegyél a boltban, csipkéből 1.50-re, pamutsztreccsből 1 méterre lesz szükséged.

Ezenfelül MINDEN le lesz írva az újságban, lépésről lépésre, hogy hogyan kell megvarrnod. Ha odafigyelsz, simán menni fog.

Én a burdából tanultam meg varrni, majdnem tökegyedül. Mára már viktoriánus báli ruhát is megvarrok minden cécó nélkül, egy pár év után.

Magadtól NE állj neki szabásmintát rajzolgatni. Majd évek után, ha már belejöttél a varrásba, és érted, hogy melyik sík vonal hogy fog kinézni a valóságban, akkor lehet próbálkozni.

2012. nov. 12. 13:23
 5/6 anonim ***** válasza:

Első vagyok!

Azt azért még tegyük hozzá, hogy pl ehhez a ruhához kell egy olyan varrógép ami tisztázni is tud, különben bomlani fog az anyag vége.

És azt is hozzátenném, hogy a legnehezebb dolog elasztikus csipkét varrni, szabni, pont a rugalmassága miatt.

Ezekre nagyon kell majd figyelni.

És azzal is számolj, hogy az első ruha nem fog úgy kinézni ahogy szeretnéd mert pl egy sima egyszerű környakat sem olyan könnyű megvarrni rugalmatlan anyagból.

Hát még egy ilyet....

2012. nov. 14. 17:05
 6/6 anonim ***** válasza:

Tisztázni minden varrógép tud. Az alapöltések egy 10 öltéses varrógépen általában egyenesvariációk és gomlyukazás, valamint vagy 4 féle cikkcakk.

A környakhoz én ferdepántot javasolnék.

Egyébként pedig elasztikus anyagot jóval könnyebb varrni kezdetnek, mint zipzárral bajlódni. Ha egyébként is elasztikus ruháról mintázza, akkor minden pontosan le lesz írva, semmi különössel nem kell bajlódnia.

2012. nov. 14. 18:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!