Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Manapság öltöny inkább varratn...

Manapság öltöny inkább varratni érdemes vagy készen megvenni?

Figyelt kérdés
Gyakran látom szabók hirdetéseit, meg állítólag a vásárokban is vannak. Nem szívesen adnék ki 80000 ft-ot egy valamire való kész öltönyért. Igaz, eddig két öltöny varrattam 2 különböző szabónál (nőnél) és egyik se lett valami túl jól-sikerült darab. Hol az esésük rossz, hol a szabás. Szinte mindenki azt mondja, hogy érdemesebb varrattni nem csak az ár miatt, de eddig elég béna darabokat kaptam vissza. Lehet mindig megtalálom a legbénábbakat... Ezen a honlapon: [link] vannak normális öltönyök olcsón, de lehet ilyen színvonalú öltönyöket varratni is manapság??

2012. okt. 30. 14:59
 1/4 anonim ***** válasza:

Idén nyáron 3 öltöny is kellett a családban esküvőre (vőlegény,örömapa,tanu),mi vettük készen,15 és 30 ezer közötti áron,rendes öltönyös boltban (vidéken), ingyen igazitották amit kellett (egyiknél derekán bevenni,másiknál hosszát visszavágni)

Nem varratnék ltönyt,nem tudod mit kapsz.

A készt csak látod mit veszel....

(de rendelni se rendelnék,menj próbáld fel)

2012. okt. 30. 15:09
 2/4 anonim ***** válasza:
100%

Őszinte véleményem, elnézést, ha esetleg egyeseket megbántok vele, de a cél az, hogy számodra jó megoldást találjunk. A női egyenjogúság harcosai NE olvassák el a hozzászólásomat.

Fénykép alapján nehéz egy öltönyről véleményt mondani, de az általad hivatkozott lapon látható Studio Coletti öltönyöket senki számára nem javaslom. Az öltöny legyen elegáns, ne műszálas gagyi. (Ha az általad varratott öltönyök még ezeknél is rosszabbak, akkor tényleg részvétem.)

A varratás vagy kész öltöny ügyében a válasz attól függ, mennyire szabványos, átlagos a testalkatod. Ha a méreteid közel járnak valamilyen konfekció mérethez, akkor vegyél kész öltönyt, de csakis komoly márkát.

A jó márka legtöbbször jelent egy minőségi garanciát (elfogadhatótól jóig terjedő minőséget), persze meg kell fizetned az öltönnyel a reklámokat, divatbemutatókat, újságíró-etetéseket, nagykereskedői árrést, üzletbérletet stb. - ez mind beépül az árba. Nagyságrendileg a 10-es szorzó a szokásos a termelői és a bolti ár között. (A termelői ár viszont alacsony, mert a legtöbb holmit Ázsiában gyártatják.)

A jó márkák esetén az anyagok és a varrások tapasztalatom szerint tartósak. Rendes szalonban a vásárláskor ingyen vagy olcsón méretre igazítják őket.

Ha nem futja új öltönyre, keress a méretedre valót Vaterán vagy Zsibvásáron, csakis újszerűt vagy alig használtat, lehetőleg közeli helyről, hogy személyesen fel tudd próbálni. Ha kicsit nagyobb, az jó, mert pár ezer forintért egy szabó méretre igazítja. Kisebbet lehetőleg ne vegyél, mert hosszabbítani vagy tágítani vagy lehet, vagy nem. Sokkal nagyobbat se vegyél, nem részletezem, hogy miért.

Az így vásároltaknak a fele-kétharmada nem lesz jó, mert általában a feleségek / barátnők árulják őket, akik gyakran képtelenek egy centin belüli pontossággal lemérni egy ujjhosszt vagy derékbőséget, de még így is sokkal jobban jársz, mint a boltival. (Hibátlan márkás öltönyt tipikusan 5000 Ft körül lehet venni, persze van, aki sokkal többért árulja, de idővel majd ő is ráébred a valóságra. Postaköltséggel + méretre alakítással együtt még mindig 10000Ft alatt maradsz. Ha pedig nem jó, tovább tudod passzolni hasonló áron.)

Készíttetett öltönynél nagy a kockázat, ezért ismeretlenhez ne menj. Ha jól sikerül szabót választani, akkor olyat kapsz, ami pont rád illik, pont a neked tetsző fazon és szín, ráadásul nem kerül többe, mint egy középkategóriás márka. Viszont a tartóssága kérdéses, lehet, hogy az anyag jól néz ki, de hamar tönkre megy.

Ezért olyan szabót kell keresni, akit mások már kipróbáltak és az anyagot szakemberrel választatni. Nagyon nagy átlagban azt kell mondjam, a készíttetett öltöny nem tart addig, mint a gyári.

Ezért ezt csak akkor javaslom, ha szokásostól különböző alkatod van, vagy nem átlagos fazont akarsz. (Én rendszeresen járok szabóhoz, mert magas vagyok és vékony és csak a kétsoros öltönyt szeretem, ami nálunk nem divat, ezért készen nem lehet kapni.)

Egy igazán jó szabó sokszor a mások által elrontott öltönyből is ki tud valamit hozni.

Az összes JÓ férfiszabó, akit ismerek, férfi. A nők tapasztalatom szerint túl lágy, tartás nélküli öltönyöket készítenek, az anyagok kiválasztásához és a részletek kidolgozásához sincs jó érzékük. (Kisebb átalakítást, mint pl. szár felvarrását vagy derékigazítást nyugodtan bízhatsz nőre is.)

Én a fent leírt legtöbb szabályt megszegtem már (ismeretlen szabóhoz mentem, Vaterán vettem öltönyt a megadott centik alapján stb.) Úgyhogy tudom, mit beszélek.

2012. nov. 12. 12:25
 3/4 anonim ***** válasza:

Előző vagyok. Még egy fontos dolog:

Akárhonnan vásárolsz, nézd meg az anyagösszetételt. Ha nincs jelölve, vagy nem legalább 50% gyapjú, akkor ne is foglalkozz vele. De egy igazán elegáns öltöny általában 100% gyapjú. (Vannak kivételek - lehet pl. részben len vagy selyem is.)

Ha személyesen vásárolsz, először nézz meg néhány olcsó 100% műszálas öltönyt (Tesco, C&A stb.). Tapogasd meg őket alaposan, jegyezd meg milyenek, és olyat NE vegyél.

Ha interneten vásárolsz, akkor MINDIG előre kérdezz rá erre. (Az eladók sokszor elrontják, vagy szándékosan elmismásolják a leírásban - pl. "nagyon jó anyag" vagy "vászon").

2012. nov. 12. 12:53
 4/4 anonim válasza:
70%
A C&A-ban van 100% gyapjú öltöny is, németországban legalább is. Kb 150-200 €-ért vettem egy háromrészest. Mondjuk én csak alkalmakkor hordok öltönyt, de szerintem teljesen megfelel.
2012. dec. 3. 14:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!