A fiúknak/férfiaknak hogy illik kimenni az utcára nyáron, ha éppen gyászolnak valakit? Mondjuk elég felülre egy fekete póló? Alulra kell fekete cucc, vagy felesleges?
Csak mert pl. a barátnőm úgy megy ki a nagy melegben mostanában /mellesleg az anyukája hunyt el/, hogy felülre fekete blúz, lentre fekete hosszú nadrág, fekete papucs.
Felülre gondolom, én is vehetek fekete felsőt, de alulra kell fekete nadrág? Ha igen, akkor cipővel, papuccsal nem lehet? /mondjuk előbbi nem túl kényelmes, ha meleg van.../
Az, hogy mit visel, szerintem mindegy. Én csak a temetésre vettem fel feketét. A család többi tagja sem hordja. Amit belül érez az fontosabb.
Gyász időszakban ami félév vagy egy év, vidékenként lehet eltérő, szolid életet kell élni, mellőzni a felvágást, a bulizást stb. Ez szerintem sokkal fontosabb, mint az, hogy most fekete nadrágot fekete papuccsal vagy cipővel vegyek fel. Járhat valaki feketében, de ha a szíve nincs gyászban, akkor felesleges képmutatás. És öltözhet valaki színesen, de persze szolidan, ha éjszakánként a párnáját is kisírja. Én nem szertetem mutatni a fájdalmam. Ettől csak sebezhető leszek.
Mondjuk ezzel én is egyetértek, hogy nem a külvilág felé kell gyászolni, hanem belül. Nem a többi ember felé gyászolok, hanem magamnak, illetve a hozzátartozóm emlékére.
Egyébként lehet, hogy megyünk majd a párom keresztszüleihez, és ők elvárják, hogy iylenkor feketében menjünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!