Hogy öltözködnek a goth lányok? Bövebben lent
gothra szeretném leváltani a stilusom de nem tudom mit vesznek fel pontosan.nagyon tetszenek az olyan goth öltözködések amik lazák.nem illenek be egyik goth stilusba se és egyediek. nöiesek de van bennük némi extrémitás .sok ilyen lányt láttam az utcán . nagyon megfogott az egyediségük mellet milyen extrémek és szépek.csak nem tudom pontosan mit lehet viselni. hogy kéne felépiteni ezt a stilust. az az egy nagyon nem tetszik amikor tütüt füzö hatásu fölsövel felvesznek. söt a hosszu szoknyák sem tetszenek. egyáltalán nem az én stilusom.füzöt csak ugy tudok elképzelni hogy maximum derék füzö.ékszerek terén is a tüskés dolgokat meg amit a viktoriánus gothok szoktak hordani olyan nyakláncot nem vennék föl. szeretem inkább az arany közép utat. tudtok tanácsokat adni?pld milyen fölsöket lehet hordani, kardigánkakt szoknyákat, cipöket illetve ékszereket?télen mit viselnek?nadrágot nem viselnék nem szeretem öket. maximum cicagatya. láttam már olyakat is akik azt viselték.nem vagyok kamu goth megvan bennem az életérzés mindig igy akartam volna öltözködni.söt miota eszemet tudom mindig imádtam ezt a stilust:) csak az alapokhoz kéne egy kis segitség. tudtok könkrét össze álitásokat irni esetleg képeket linkelni?szöke fél hosszu hajam van nagyon világos kék szemem és fehér böröm. sajnos az extrém sminkek nem állnak jol :(
a válaszokat elöre is nagyon köszönöm
1 Először tanulj meg írni (hidd el, még jól jöhet).
2 A goth nem stílus, az egy szubkultúra.
3 Ha fűzőt akarsz akkor kezdj el gyűjteni rá, vagy turkálok fehérneműs vagy alkalmi részén keresgélj.
4 Azt vedd fel ami tetszik és kényelmes. A Darkshop-ot meg kerüld el messzire, mert amellett hogy irdatlanul drága még csiricsáré tucat termékei is vannak. Szóval ha tényleg egyedi akarsz lenni, akkor inkább vegyél a,,alap ruhákat" (Pl sima fekete felső) amiket kedved szerint átalakíthatsz.
5 Ne haragudj, de kissé kétségbe kell vonnom a ,,trúságod". Ez a szubkultúra messze nem az öltözködésről szól, - bár látom téged ez a része érdekel a legjobban- és nem is feltétlenül arról , hogy szépek legyünk. Ha ez meg egyszerű igényesség részedről akkor javaslom nézz utána milyen anyagot mivel lehet felvenni (Selyem x Bársony párosítás pl soha!!), illetve minden önkritikád latba vetve döntsd el mi az ami tényleg jól állna és mi az ami nem.(Ne hordj semmit csak azért mert szép de közben meg úgy áll rajtad mint tehénen a gatya..)
Remélem valamennyit segítettem.
"gothra szeretném leváltani a stilusom"
"nem vagyok kamu goth megvan bennem az életérzés mindig igy akartam volna öltözködni"
Nem érzel némi ellentmondást? :)
Egyébként fogadd meg Drachen tanácsait. A gothika egy szubkultúra, amiben csak és kizárólag belülről kifelé érdemes haladni (magyarra lefordítva ha nincsenek meg az eszmék - nem is hiszem, hogy tudod, mit takar a goth eszmevilág -, akkor hiába hordasz csini fűzőt platformmal, maximum egy maskara leszel), fordítva nevetséges és éretlen.
Olyat ahol echte goth ruhákat lehet találni nem tudok, de szerintem, egy fekete pulcsi+ fekete gatya/szoknya is tökéletesen megteszi. Sokan esnek abba a hibába, hogy azt gondolják minél extrémebb, tüllös, csipkés, láncos, pentagrammos,keresztes ruhákba mászkálnak annál ,,gothabbak".
Nos ez egy hülyeség. A ruha semmit se befolyásol, a belső, a felfogás , a világnézet és a gondolatvilág ami számít. Maximum egy finom jelzés a külvilágnak, hogy köszönöd szépen te nem akarsz közéjük tartozni, ennyi.
A 70'-es években is felvettek néhány egyszerű fekete ruhát, némi smink, haj belőve és kész! Nem kellett nekik se platform se méregdrága extrém ruha. A kevesebb néha több :)))
Negyedik vagyok.
Külön odafigyeltem rá, hogy ne fogalmazzak sértően, és a legkevésbé sem támadásnak szántam a leírtakat. Ha annak vetted, az már a Te egyéni dolgod... :)
És még mindig azt tudom mondani, hogy ne a külsőre fektesd a legnagyobb hangsúlyt, hanem próbálj a "belső alapokkal" megismerkedni. Ezt ismét csak oktató jelleggel hoztam fel az imént is, mert sokan itt rontják el - a kezdetek kezdetén.
Bár gondolhattam volna, hogy rögtön beindul a védekező mechanizmusod. :) Ha majd belerázódsz az egész goth-dologba (már ha tényleg komolyan meg fog fogni a ruhák mögötti misztérium), akkor meg fogod érteni, hogy az öltözködés erősen mellékes. :)
Kedves gonewild!
Elmagyaráznád, hogy személy szerint nálad miért fonódik egybe a hülyeség és a goth szubkultúrába való tartozás? Komolyan érdekel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!