Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Hogyan tudnék változtatni az...

Hogyan tudnék változtatni az öltözködési stílusomon?

Figyelt kérdés

A problémám több részből tevődik össze...

Egyrészt nem vagyok egy nagyon színes, egyedi jellem, nagyon egyszerűen öltözködöm, általában farmer+póló+pulcsi. Ezen szeretnék valahogy változtatni... Kicsit önbizalomhiányos vagyok (van rajtam némi fölösleg- leginkább combban vagyok erős és van kis poci), szívesen elnézegetek másokat rövidnaciban, színes harisnyában csizmával, de én egyszerűen nem merném felvenni, pedig tetszik. Félek, hogy mit szólnak mások, akik nem így szoktak meg és kiröhögnek, gúnyolódnak. :S (Esetleg megírhatnátok, miben szoktatok suliba járni, ami nem túl kirívó, de nem is uncsi.)

Másrészt úgy érzem egyedül béna vagyok ahhoz, hogy eldöntsem hogy is kéne összeválogatnom a ruháimat, miket kellene vennem hogy jobban érezzem magam.

És a harmadik dolog gátol a legjobban: nem élünk a legjobb anyagi körülmények között, mondjuk nem nélkülözünk, de nem tehetem meg, hogy elmegyek nagybevásárolni mert változni akarok. Szerintem sokat elmond, hogy még most is a 4 éve meglévő felsőimet hordom, pulcsiból van összesen kb. 4, nadrágból kb. ugyanennyi, és ráadául szinte mindegyik ruhadarabom túl "unalmas". Azért persze szoktam új ruhákat vásárolni, de nem merek elszakadni a régi extra egyszerű dolgoktól.

Tanácsok, tippek esetleg? Előre is köszi!

18/l

2009. júl. 21. 23:24
 1/2 anonim ***** válasza:
46%
márkás ruhákat hordasz? én is így öltöztem, ien egyszrűen régebben. ami elkedzett irritálni.. és végül sikerült változtatnom.. hát igen.. ez a baj,h nem vehetsz 20 felsőt eygszerre... az a lényeg, h olyna legyen a ruhatárad, h sokmindent tudj sokmindennel kombinálni. pl nekem van ey V nyaku gas felsőm.. amit mindig vmi másra beszek rá.. v van amikor semmire... bár olyankor melltartom kiláccik, de joaz:D és igy teljesen más jellegek jönnek ki.. van ugy, h feleszem 1 világoosabb nacial, csizmával (betűrt csizma!) alá egy retro ing-blúz... ez ien nem is tudom:D minden stíle lessz. de ha pl rövidnacival veszem magában papuccsal akkr tök laza:) de ha pl azt a nacit converse cipővel meg rövidujjassal az is jo:)a lényeg h tudj kombinálni ígyy. meg h legyenek megtervezett öltöZÉKeid. amugy sztem ha az ember .. (kérlek ne gonodlj nagyon márka b.uzinak) árkás cuccokban van, az alapban olyan jo hatást kelt.. és nem uncsiiii.. mint pl egy kínais felsőő... pl GL outlet töröbálinton.. kb annyiért kapsz retro, gas, devergo, intimiissimi, calzedinia cuccokat mint egy piacon:O. mivel azok tavalyi modellek.. dehát.. ki nézi azt.. + esetleg változtathatsz magadon is.. uuj haaj:) esetleg körmös.. kozmetikus.. tök sok önbizalmat ad pl ha ugy érzed h mien jo a hajad.. :D + a ruhád szerint sminkelj..nem tudom mennyire sminkeled magad.. de nem kell erősen.. csak kicsit.. és ami a ruhádhoz illik.. tökre feldobjaaa. ha nem sminkelsz nagyon.. akk pl korrektor... kicsi alapozo+puderr... szemspirál+olyan szemlálypuder amilyen a ruciiddd.:) valamint éékszereeeek. nayon sokat dobnaak. 1-1 ruhához illő gyűrű.. hosszu láncc.... tökjo:D meg üyyelj arra, h a ruhadarabok menjenek egymáshoz, s olyan rucikat vegyél, amilyenhez van hozzá illő dabarod..ha ebbe belejössz az tokjoo:D meg vannak pl ien mell alá érő kis pulcsik.. pl c&aba láttam.... karcsusít+mellesít:D + feldob.. v esetleg testhez állo kis karcsusított farmermellények. most linkelni nemtudok:S + télen pl rövid (térd felett érő naci) + olyan harisnyaa (calzedonia) amien a felsőd+ vmi szexi csizmaaa..:D nyáron ugynaez szoknyávaaal, térd alatti cicanacival papucsall toppal. nem kell rattozkondni, emrt ugy érzed,h nemvagy tökéletes alakú. elárulom, senki se az. énse. mágis szabadon öltözködöm:D jo mondjuk azért monst nem a 150 kg os minis nökre gonoldok:D tehát ízléééés. nem szabad ízléstelenül össze vissza ölötzni.. na hát irogattam.. remélem picit ssegítettem soksikert!!!:))
2009. júl. 22. 00:32
 2/2 anonim ***** válasza:

Tini koromban nekem sem volt soha pénzem márkás ruhákra, meg általában semmilyenre. Aztán amint lehetett-16 éves koromtól- elkezdtem nyaranta dolgozni. Akkor még csak Mekiben, kerestem 30 ezer Ft-ot egy hónapban diákmunkával, de azt legalább teljesen magamra költhettem. Szinte csak ruhákat vettem, meg divatmagazinokat.

Még így is állandóan a szezonvégi leárazásokon vásároltam, így féláron, vagy még annál is olcsóbban vettem meg a cuccokat. A magazinokból kinéztem néhány jó stílust, és olyanokat kerestem, persze olcsóbb kiadásban.

Akkoriban mentem el varrónőhöz is, szintén kinéztem a ruhákat magazinokból, megvettem hozzá az anyagot és megvarrattam. Mindenki azt csodálta, hogy milyen egyedi, és csinos....és kb 3000 Ft-omba került összesen a ruha, ami amúgy 28 ezer Ft volt...

Aztán járjál turikba is, ott nagyon jó cuccokat lehet venni...a mai napig a legtöbbet dicsért cuccaim nagy része onnan van. Van egy jó turi, ahol mindig találok valamit, cipőt is: a Király utcában az Izabella utca és a Körút között. Kerestem arany szandált, találtam is: 1200 Ft volt....

Meg édességek és mozi helyett is ruhákra spóroltam...egy mozi helyett egy ruha...nem rossz arány.

Szóval, ha ezek közül néhány tanácsot megfogadsz, szerintem te is tudsz majd jól öltözni.

Ja, és ha épp nincs leárazás, és nem mész turiba, nézheted még az akciókat, pl. Glamour napok amikor minden 20%-kal olcsóbb.

Stílustanácsnak meg nézz streetstyle oldalakat, pl:

[link]

[link]

[link]

[link]

2009. júl. 24. 10:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!