Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » A fehér ruháim miért lesznek...

A fehér ruháim miért lesznek szürkék? Függ atól, hogy milyen ruhákkal lesz kimosva? Vagy a vízkő miatt van? És mit lehet ellene tenni?

Figyelt kérdés
Mert olyan zavaró, hogy a tök szép, dárga cuccaim egy idő után olyan csúnyán néznek ki...
2012. jún. 26. 18:07
 1/6 anonim ***** válasza:
A fehér ruhákat én szigorúan külön mosom. Ha van köztük olyan, amiben van egy kis minta, akkor színfogó kendőt is teszek a mosódobba. Fehér ruhákhoz való folyékony mosószert használok, nekem jobban bejött, mint a por, de ez ízlés dolga.
2012. jún. 26. 18:15
 2/6 A kérdező kommentje:
És így hófehérek maradnak a ruhák?
2012. jún. 26. 19:16
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Jesszus, persze hogy számít mivel mosod, nem véletlen válogatja az ember színek szerint. :D

És nem árt fehér ruhákhoz való mosószert használni. Ami bírja, azt fehéríteni is lehet néha, de ezt sok anyag nem tolerálja.

És elvileg a vízkő is közrejátszhat, ezt épp nem tudom, olyan helyen élek, ahol szinte nulla a vízkő. ^^" De gondolom ha a szaniteren nyomot hagy, meg a hajon, akkor a ruhán is. :D

De sajnos a fehér ruhák ilyenek. A fekete meg kiszürkül. :(

2012. jún. 26. 19:25
 4/6 anonim ***** válasza:
30 fokban (finom mosás) nyugodtan moshatod bármilyen színnel. Én mindig úgy csinálom, hogy a kényesebb felsőimet, nacikat stb. együtt, szigorúan 30 fokban mosom, és soha semelyik nem fogta be a másikat (persze egy nagyon rikító színű valamit először mindig kézzel mosok, hogy megnézzem, nem engedi-e a színét). A Dreft kényes ruhákra való mosószere (folyadékos) nagyon jó, a finom mosáshoz mindig azt használom. Nekem évek óta fehérek a fehérek. :)
2012. jún. 26. 20:33
 5/6 anonim ***** válasza:

Külön kell mosni:

-színes ruhák (ide érdemes színfogó kendőt betenni a dob aljára!) - színes mosószer

-fehér ruhák (fehérneműnél ajánlott hálóban mosni) - fehér mosószer

-fekete ruhák - fekete mosószer

Hidd el, így sokáig szépek maradnak.

A színfogókendő (Dylon a legjobb) pedig hasznos.

Próbáld ki, én mindig teszek be, és nem színezi egyik ruhát a másik, de fehéret csak fehérrel mosok, színfogóval sem mosom össze őket.

2012. jún. 26. 21:42
 6/6 A kérdező kommentje:

Persze, nem úgy gondoltam, hogy fehéret a feketével.. :D hanem, hogy fehéret a világossal. Amúgy meg szerintem nem lakunk vízköves helyen... Csak azért kérdeztem, hogy azért valamennyire mégis számíthat az a minimális is...

hát, anyám úgy csinálja, hogy sötétek, meg világosk (ebben benne van a fehér is.!) mert azt mondja, hogy "nem gyűlik össze elég fehér". Pedig szerintem rengeteg fehér cuccunk van, de mindegy.

utolsó válaszoló nagyon szépen rendezte, szerintem is így kéne csinálni, de nem hiszem, hogy anyáék ennyit költenének majd külön-külön a mosószerekre. De hátha sikerül majd meggyőznöm, mert gyalázatos, hogy az egyik Tally Weijl-es felsőmet kb. fél éve vettem, de már szürke... -.- nem lehetne valahogy újra fehérré csinálni, úgy, hogy ne ártson a ruha anyagának?

2012. jún. 26. 23:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!