Ismeri valaki az e-bay-t? Vásoltatok már onnan?
Szoktam eBayről rendelni. Olyan mint a Vatera, nem teljesen ugyanaz, de hasonlít rá.
Viszont nem olyan egyszerű rendelni, mint a Vateráról. Ahhoz, h tudj fizetni, rendelkezned kell egy PayPal fiókkal. Ha tömören akarnám elmagyarázni, ez olyan mint egy online bankszámla. Ha van bankkártyád az OTP-nél például, akkor kérhetsz mellé egy internetes bankszámlaféleséget. Nem kapsz kártyát meg semmi ilyesmit, ez csak egy netes számla. Ezzel tudsz regisztrálni a PayPal rendszerébe. Ha vásárolsz vmit az eBay-en, akkor át kell utalnod a termék árát erre a PayPal számlára, és onnan tudod kifizetni majd amit vásároltál. Enélkül a PayPal nélkül nem lehet vásárolni.
Van magyar eBay oldal is, de én az eBay.com oldalt szoktam nézegetni. Minden országnak megvan a saját eBay oldala. Ha rendelsz vmit, akkor van h 3-4 hét múlva érkezik csak meg. Attól függ honnan rendeled. Én pl Kínából szoktam, volt ami megjött 2 hét alatt, volt ami majdnem 5 hét alatt.
Az a lényeg h figyelni kell arra h mit veszel, mert van sok kacat is, szal a képeket alaposan meg kell nézni. Ha nem kapod kézhez a rendelt terméket, reklamálhatsz 30 nap eltelte után. Olyankor vagy újraküldik, vagy visszakapod az árát.
A vaterás eladók jelentős hányada is az eBay-ről szerzi be az áruját és sokszor 5szörös áron adja tovább.
Én 2 éve ismerem az eBayt. Összesen 6 problémás eladóm volt de mindig visszakaptam a pénzem a vásárlóvédő szolgálattól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!