Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Mi a véleményed a divatról?

Mi a véleményed a divatról?

Figyelt kérdés
2012. máj. 13. 23:43
 1/9 anonim ***** válasza:
51%
Nagy baromság.
2012. máj. 14. 00:09
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Fél szemmel mindig követem, képben vagyok, hogy éppen mi számít divatosnak, de már kialakult a saját stílusom, és sokkal fontosabbnak tartom, hogy a koromnak és a testalkatomnak megfelelő holmit vegyek, mint hogy divatosat. Azért ha találok olyasmit, ami éppen illik hozzám és még divatos is, akkor jó, de sosem veszek semmit, ami bár trendi, de nem áll jól.
2012. máj. 14. 00:19
 3/9 anonim ***** válasza:
50%
hát, az igazi csajosabb része tetszik. de ezek a vintage "húúú de kúl és mennyire alter vagyok" cucc nem bejövős :S
2012. máj. 14. 01:59
 4/9 anonim ***** válasza:
Dettó, mint a 2. válaszoló.
2012. máj. 14. 12:08
 5/9 anonim ***** válasza:
Ami tetszik és jól áll a divatból, azt lopom, ami nem, azt nem erőltetem.
2012. máj. 14. 12:15
 6/9 anonim ***** válasza:

Szeretem a divatot. De ami nem tetszik, vagy nem áll jól azt nem veszem fel, ha divatos, ha nem... Lassacskán már kezd kialakulni a saját stílusom, amiért oda vagyok.

De ahogy Coco Chanel mondta: A divat változik, a stílus örök!:)

2012. máj. 14. 14:44
 7/9 anonim ***** válasza:
Az, hogy nem azt jelenti amire a legtöbb ember gondol. Azt, hogy ma kis országunkban az ülepes farmer, cicanaci, partynapszemcsi, leopárdmintás kínai felső, tornacipő, stb.. számít divatosnak szánalmasnak találom. A divat szerintem a saját stílusod kiteljesítéséről szól, arról, hogy jól nézz ki, hogy vállald fel magad, mutass valami újat. Ez a fejlettebb országokban így is működik, csak nálunk valamiért az ízléstelen tömegcuccok jelentik a divatot.
2012. máj. 14. 16:08
 8/9 anonim ***** válasza:
A divat mulandó, a stílus örök. Én az egyéniségem szerint öltözöm, a testalkatom, a korom és a munkaköröm figyelembe vételével.
2012. máj. 15. 14:06
 9/9 anonim ***** válasza:
Mifelénk ez a kérdés nem egyszerű. Az emberek többsége azt vesz fel, amije van, feltéve, ha a ruhadarab még rámegy, még nem "annyira" kopott/szakadt. Nagyon keveseken látni viszont a kirakatokban lévő ruhákat, ugyanis nagyon kevesen vesznek ruhát, cipőt. A divat önmagában egy tükörképe a társadalomnak, a kultúra egy szeletének. Ez a "felveszünk bármit, ami a kezünkbe akad, még a nagyi 40 éves kabátját is" szemlélet helyi sajátosság és a szegénység az oka. A kínai üzletekből fogy az áru valamelyest, de a kis szériás magyar konfekció boltoknak elenyésző a forgalma, tehát hiába létezik egy magasabb igényű, elegáns vonal a divatban, gyakorlatilag egy kisszámú, szerencsés réteg hordja és az utcán alig látjuk viszont. Engem pl. nagyon zavar, hogy, ha a szegényebbek vesznek nagy ritkán drágább, szebb holmit, akkor sem látni rajtuk egy -két nagyobb ünnepen kívül, mert addig kímélgetik, amíg megeszi a moly, kihízzák, vagy végül is kimegy a divatból. A szép helyett hordják a szerintük inkább "sportos", valójában toplák és kopott cuccokat. Pedig ha a jó ár -érték arányt keresik, akkor hónapok alatt egy szegényebb ember is össze tudna szedni egy kulturált és időt álló ruhatárat. Ehhez képest, a 2000 -ben gyártott trapézfarmerhez felvett legolcsóbb új kínai felső, vagy a tesco-s öltönyhöz passzintott sportcipő látványa elszomorító. De az is, ha egy kulturált, tiszta, vasalt öltözék nem tud érvényesülni, mert, autó és buszbérlet híján a viselője ormótlan nejlonszatyrokkal egyensúlyozva vánszorog haza a vásárlásból, miközben a sáros latyak felfröcskölődik a nadrágja szárára. Véleményem szerint a divat lehet kulturált, ha az összkép harmonikus, például egy divatos szettet egy ódivatú, szakadt bevásárló szatyorral nem tesz "érvénytelenné" a viselője. Az is hülyén néz ki, hogy egyébként csinos diáklány divatos tavaszi ruhában szeretne szép lenni, de a látványt elrontja a telepakolt iskolatáska és az oldalt lifegő tesicucc. :)
2012. máj. 15. 21:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!