Egy márkás (mondjuk Levi's) farmer jobb, tartósabb, mint egy egyszerű No name fajta? Megéri a többszörösét költeni rá?
Kedves utolsó válaszoló!
Nagyjából igazad van. Nekem van egy észrevételem amit most mindenkivel megosztanék. 14-15 éves lehettem amikor az első Levi's 501-estemet kaptam. Sajnos nem néztem meg hol készült. Azt 2-3 alatt kinőttem, mert zömökebb lett az alkatom, úgyhogy tovább ajándékoztam, mert amúgy hibátlan volt. Azóta is tart a mániám, hogy mindig 501-est hordok. Viszont az utóbbi időben azt vettem észre, hogy egyre gyengébb anyagúak a Levis nadrágok. Mostanában már csak átlag 1 évig bírják. Ezek mind Lengyelországban készültek. Az árak meg már egyre magasabbak. Aztán halottam valakitől, hogy az amerikai piacra sokkal jobb minőséget gyártanak mint a kelet-európaira, ráadásul szerintem a bolti Levi's nadrágoknak is egy része hamisítvány. Végül találtam egy embert aki az usa-ból hoz be Levi's farmereket és felvettem vele a kapcsolatot. Elmondta, hogy amiket forgalmaz azok mind Mexikóban készültek de amerikai piacra(már nem készül amerikában levis, kivéve a vintage levis kollekciót, de abból 60ezer körul van egy farmer). Ráadásul azt ajánlotta, hogy avatatlan farmert vegyek (ilyet boltban már nem kapsz) mert a bolti avatott farmerek mindenféle mosási meg puhítási, koptatási eljáráson mennek keresztül és az gyengíti az anyagukat. Végül vettem tőle egy Levi's 501 shrink to fit nyers indigo szinű nadrágot (Ez olyan ami az első mosás után összemegy, ezért két számmal nagyobbat kell venni). Már a tapintása is teljesen más mint a megszokott farmerek. Az anyaga sokkal keményebb és vagy háromszor vastagabb. Ráadásul nekem bejön az, hogy ahogy hordom úgy kopik, és így teljesen egyedi lesz. Mindenkinek csak ajánlani tudom. Én ezentúl farmert csak innen rendelek, boltba többé be nem teszem a lábam. Ráadásul 2-3 ezer forinttal olcsóbb is volt mint egy bolti levis.
Remélem hasznos volt, mert már fáj a kezem a sok gépeléstől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!