Hogyan lehet kideríteni az eredetiséget?
12:50-es:
Nem kötekedésből, de az hogy eredeti vagy hamis, annak mi köze van ahhoz, hogy "fizikai" boltban vagy netről szerzed be?
Ott van a Playersroom, aminek van fizikai boltja és webáruháza is. Ha a boltban vásárolsz tőlük akkor eredetit adnak, de ha a webboltjukat használod, akkor már hamis lesz az a termék? Vagy ott van az Office Shoes: a boltjukban eredeti cipőt árulnak de a webboltjukban hamisat?
Vagy vannak a parfümboltok: ugyanúgy ellehet adni rendes "fizikai" boltban is hamis parfümöt, mint ahogy webáruházban is, mindkettő áruház fajtát vállalkozó üzemelteti, ha elakar adni hamisat, azt bárhol megteheti szerintem, nem kell ahhoz webáruház. A múltkor voltam fogyasztóvédelemnél másfajta ügyben, azt mondták, nem is gondolnám, hogy mennyi hamis terméket adnak el az üzletek.
Amúgy a kérdésre válaszolva: a legbiztosabb módszer az eredeti termékre, ha a gyártó saját hivatalos weboldaláról rendelünk ruhát, akkor tutira kizárt a hamis termék.
Még annyit, hogy gondolom a népszerű áruházláncok azért megbízhatóak, gondolok itt olyanra, hogy otto vagy Hervis.
Ja, olvastam, hogy már a Váci utcában is foglaltak le hamis parfümöket, tehát ugyanúgy nem lehetsz biztos benne, hogy eredetit kapsz, akkor sem ha a Váci utcában veszed meg csomó pénzért.
13:34
Jó, én a netről rendelést nem úgy vettem, hogy a termék hivatalos oldala, mert az nyilván eredeti. De nem is úgy vettem, hogy vatera és hasonlók, mert ott tényleg nem tudni.
Én úgy gondoltam, hogy a kérdező az ilyen köztes megoldásra gondolt, mint például Playersroom, Otto, Office Shoes...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!