Csak én vagyok ilyen szerencsétlen? :/
Alacsony vagyok, kicsit teltebb, de nem találok magamnak normális gatyát. 34-es még talán elfogadható, de a csípőmre néha az is nagy, a térdemnél felgyűrődik, és látszik, hogy nagyobb, mint kellene. A 36-os már abszolút katasztrófa. Tally Weilben vettem egyszer egy 32-es csőgatyát (XXS), az az egyetlen, ami még normálisan néz ki rajtam... De hogy van ez? Európai méretről beszélek, szóval a boltokban 34-nél kisebbet alig lehet kapni, legtöbbször inkább 36-osat. Sokszor hallom, hogy molett nők nem találnak maguknak ruhát, de plázákban mindig 40+-os méretekbe botlom bele. Mégis mit tudok kezdeni ezzel? Hol találok magamnak normális ruhákat? Meg nem is értem, van rajtam súlyfelesleg, mégis a legkisebb méret kell, akkor hogy van ez?
Felsőknél szintén, néha azért nem tudok megvenni egy topot, mert az S-es méret is eláll annyira, hogy hátulról teljesen be lehet látni. A szoknyákkal is gondban vagyok, azokat se alacsony lányokra tervezik. Cipőknél szintén, 35 és feles lábam van, szinte lehetetlen cipőt találni. Van itt valaki ilyen helyzetben? Hol vásároltok?
Turánia.
Ne vegyél fel csőgatyát.
én fiú vagyok ugyan de tudom miről beszélsz. Én csak a farmerokkal vagyok bajban, ilyen magasként kicsit szélesebbnek kéne lennem, ezért az a nadrág ami derékban jó, az hosszra rövid( gyereknadrág XD), ami pedig hosszra jó az derékban nagy :D Cipőkkel nincs bajom, Deichmannban turizok vmit, azzal egy évig elvagyok :D :)
19F
Utolsó!
Én hasonlóan magas és vékony vagyok. Farmerokból 27-28-as méret kell. Ilyet általában nem találok férfiben, ezért női gatyákat hordok évek óta. Persze a szolidabb uniszex kinézetűekre gondolok. Ráadásul sokkal kényelmesebbek a sztreccses anyaguknak köszönhetően.
27F
Huh, akkor látom nem vagyok egyedül... Nem gondolnak ránk a tervezők.
Én sem vagyok bálna, vagyishát a 155/50 az még nem elhízott tudtommal, de nagyon vékony sem, azért nem értem, hogy a legkisebb méret hogy nem tud jó lenni rám. Az szinte fel se tűnik, hogy hosszban nem oké, de rajtam mindenhol eláll. :(
Vegyél gyerekruhát, ne szenvedj. Mivel manapság a 10évesek is ugyanúgy lotyónak öltöznek, mint a 16 évesek, vagy konszolidált üzletasszonynak, mint a 40 évesek, mindent találsz ott is. (tangabugyi, melltartó, kihívó miniszoknyák, stb)
A méretezést nem nem tudom, nehezen hiszem, hogy derékban jó rád a 34-es, én 160/47-tel passzolok bele éppen. Amúgy meg sose a méretezést nézd, mérd magadhoz, és próbáld fel. :D Az a tuti. A 34-es-36, stb az európai méretezés, de elég kevés helyen használják, mivel minden kínából jön, ott megint más, szóval farmerból inkább 25-öst nézz kb. Turikban általában angol méretezés van, ott kb 8-as lehetsz. Hosszban meg le kell vágni, szóval koptatott farmert ne akarj, mert az nagyon rossz lesz.
Sajnos errefelé nincs sok petite bolt, európában azért elég elterjedt dolog pedig, talán 80 év múlva itt is. XD Én turikban keresgélek, azok normális ruhák, és gyakran még a méret is stimmel. :O :D Vagy Zara és társai, csak jelenleg nem vagyok olyan anyagi helyzetben. :(
Cipő... átérzem azt is, bár nekem az a baj, hogy keskeny a lábfejem, és minden cipő lötyög rajtam, és halálra tör. Tűrök. Barátnőm 34-es lábbal él, na az se semmi. Ő csináltatott cipőt, de az is költséges hobbi ugye.
Ha a turi viszont nagyon viszolyogtat, varrass, vagy tanulj meg te magad varrni.
Már megint ez a kavar a méreteknél, mindenki keveri a farmer számozást a konfekcióval...
Én farmerból 29-est hordok, eszembe nem jutna, hogy akkor a 32, 34-es ruha miért kicsi... Konfekcióból 40, de mostmár van, hogy a 38 is jó néha.
Kérdező (nem rád értettem ezt, hanem a válaszolókra, te írtad, hogy nem érted...)
Azért van, mert nagyon pici vagy arányaiban. Vagyis hiába vagy normál testalkatú (155/50 sztem annak számít), általában a ruhákat olyan 170 cm magassághoz igazítják, ennek arányaiban nagyobb is mindenhol.
Miss Sixty-nek van 24-es farmere, de vannak márkák, ahol a 25 is nagyon kicsi.
(Múltkor egy üzletben a 29-es volt akkora, mint máshol a 25-ös, meg se próbálkoztam vele...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!