Mennyire divat manapság a kétsoros öltöny?
hááát sztem annyira nem vészes, és ha csak egy alkalomra kell ne vegyél újat, ha ez is jól áll rajtad.
Amúgy sztem ez is olyan h valakin mind2 jól áll vkin meg csak az egyik, ha jól érzed magad benne vedd fel
16/L
A magyar és a nyugati divat ebben nagyon eltér.
Magyarországon manapság nem szoktak kétsoros öltönyt hordani. Szinte senki. Szinte soha. Boltban, készen lényegében évek óta nem is lehet kapni. (Lehet, hogy valaki rámcáfol és van egy-két üzlet, ahol árulnak kétsorost, de a legtöbb helyen ha ilyesmivel próbálkozol, akkor úgy néznek rád, mintha az étteremben baracklekvárt kérnél a sült csirke mellé.) Még olyan szabósággal is találkoztam, ahol rendelésre sem voltak hajlandók kétsoros öltönyt készíteni, mondván hogy nincs hozzá szabásmintájuk és egy vásárló kedvéért nem is fognak beszerezni.
Ezzel szemben a világ fejlettebb részén nem csak divatos maradt, de mintha nőne is a népszerűsége. Néhány példa hírességekre, akik ilyet hordanak: Prince Charles (nem régen a világ legjobban öltözött férfijának választották), Herman Cain (soha nem láttam másban, csak kétsorosban), Silvio Berlusconi, Tom Cruise.
Tehát kétsoros öltönnyel a mai Magyarországon következő hatásokat keltheted:
1. "Előkotortam valamit a nagypapi ruhatárából és lusta voltam utánanézni az aktuális divatnak." (Ezt elősegíti, ha az öltöny kissé kopott, a szövet mintázata régies, pl. halszálkás, nem vasalod ki rendesen a nadrágot és felveszel egy legalább 30 éves műszálas nyakkendőt is, javasolt a célra a Diolen márka, de bármely Vaterán vett 100 forintos nyakkendő is megfelel.)
2. "Azon néhány tucatnyi magyar közé tartozom, akik tudják, mi az igazán elegáns férfiviselet. Nem elégszem meg annyival, hogy beesek a plázában egy boltba és megveszem az első drága, de silány öltönyt, amit megpróbálnak rám sózni." (Ezt akkor érheted el, ha a kétsoros öltöny minőségi anyagból készült, nem kopott és nem gyűrött, vastagon bélelt selyemnyakkendőt és frissen vasalt inget veszel hozzá, sőt esetleg a cipődet is ragyogóra fényezed. A zakót természetesen begombolod. A hatást erősíti, ha az öltöny pontosan rád van szabva, pl. nem kell a nadrághoz övet felvenned.)
3. "Letojom a sok mucsai magyart, akik azt hiszik, hogy jól öltözöttek, pedig nem viseltek még életükben egy rendes öltönyt. De nem vagyok skatulyából kihúzott fogpaszta-mosolyú politikus vagy bróker sem, hanem saját stílusom van." (Öltözködés mint a 2. pontban, de megfelelő egyedi módosításokkal, pl. kigombolt nyakú ing nyakkendő nélkül, kigombolt zakóval. Ilyen hapsit nem sokat fogsz látni szembejönni az utcán, miután a nagyokosok véleménye szerint a kétsoros öltönyt mindig be kell gombolni.)
(Látom, hogy régi a kérdés, de hátha lesznek még, akiket érdekel egy alaposabb válasz.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!