Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Miért kell a bőrnadrágot /...

Miért kell a bőrnadrágot / bőringet bélelni? (Kioldohat valami vegyszer a bőrből bélés nélkül)

Figyelt kérdés
Arra gondolok, hogy mindegyikban van valami selyem, vagy műszálas bélés. Engem konkrétan ez eléggé zavar, főleg ha műszálas. Gondolom egyrészt a tapadést gátolja meg, de egyszer egy tisztítóban mondták, hogy az izzadságommal tönkre tehetem a bőrt. Ezen kívül az is felmerült bennem, hogy bőr gyártása során a vegyszerek is kioldodhatnak. Ezek mennyire igazak? Ugyanakkor azért sem értem, mert a bajor/osztrák tradicionális bőrnadrágok teljesen béleletlenek. Akkor azokat miért nem bélelik? Vagy vegyszer mentes? Úgy tudom van még ilyen hagyományos szűcs aki 4 hónapig áztatja a bőr vegyszer nélkül, vagy ez téves info? Remélem kapok szakértői választ. Köszi :)
2011. ápr. 26. 17:17
 1/1 anonim ***** válasza:

Azért is, hogy jobb legyen a tartása (a bőr nyúlik), és kényelmes legyen viselni. Ezen kívül egy kabát pl. jobban is néz ki, ha van bélése, nem csak elvarrják belül.

A selymekben, műszálas ruhákban is bőven vegyszer, ami kioldódhat. :(

2011. ápr. 26. 17:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!