Ez vásárlásmánia vagy tök normális dolog? (többi lent)
Imádok vásárolni...van olyan,hogy egy héten 2x-3x is megyek és általában mindig veszek valamit.Ha ideges vagyok vagy csak unatkozok,akkor rögtön megyek és veszek pár dolgot.A barátaim szerint ez nem normális,mert nem kis összegeket költök el,de a szüleimet nem zavarja...
Most orvoshoz kéne menjek vagy mit csináljak?
Csak már többen mondták,hogy kicsit beteges,amit csinálok,mert van néha olyan,arra sem emlékszem,hogy mit vettem :$
Meg már a szekrényeimben nem férnek el a ruhák(pedig nem kis szekrények...),múltkor megpróbáltam egy kicsit rendbe tenni a szekrényeket,mert nem találtam egy pólómat és találtam vagy 5 olyan ruhát,amin rajta volt még az árcédula is.
Már volt rengeteg hobbim:tenisz,kézi,tánc,zongora,fuvola...
már szinte mindent kipróbáltam,de egy idő után megunom őket :D
Suli után csak angol különórára járok(nyelvvizsga miatt) vagy itthon lógok a haverokkal vagy vásárolok.
Oké... tipikus unatkozó gazdagkislány viselkedés. Nekem a my sweet 16 lányok jutnak eszembe, és azok valami szánalmasan kis gusztustalan libák. :D
1. Keress egy hobbit. A barátaiddal ne msn-en meg fászbukon beszélgess, hanem menj el hozzájuk, v ők hozzád, vagy üljetek be teázni, de ne a plázába (azon kívül is van ugye élet)
2. Csináld meg a leckéd és tanulj, járj el nyelvórákra, az is drága móka azért, de leglaább később megtérülhet, de mindenképp praktikus, és addig se érsz rá.
3. Selejtezd át a szekrényed, amit sose hordasz, nem kell, nem fér el, azt add oda valakinek, vagy add el, te úgyse használod, más biztos örülne neki (én tuti, mert alig vannak cuccaim xD) Utána tegyél rendet benne, sokkal átláthatóbb lesz és amúgy is rend a lelke mindennek.
4. Ne idegeskedj. Ahogy ennyiből levettem, vannak barátaid, a szüleiddel jóban vagy, megvan mindened, az élet szép. Hatalmas gondjaid 14 évesen még nem lehetnek, főleg így. Gondolj arra, hogy mások éheznek, nyomorognak, hiányzik a fél lábuk, szétbombázták a családjuk... szerintem tuti nem ilyen gondok nyomasztanak, szóval inkább nyugi.
5. Gondolj arra, hogy te azért a rengeteg pénzért, amit elköltesz (én albival, jegyzetekkel, kajával, útiköltséggel együtt kellemesen ellenék ennyiből), két gyufaszálat nem tettél keresztbe. Nekem mindig lelkifurdalásom van, mikor csak úgy megyek és költöm az ősök pénzét, jó, oké, nekik tudom, hogy nincs is miből adni, meg fizetik a sulit, szóval mostmár pofám sincs hozzá, de ez 12éves korom óta így van. Majd jövő nyáron, ha már mehetsz, dolgozz egy kevesett, nem fogsz sokat kapni érte, de legalább megtanulod, mi az dolgozni, és mennyivel másabb úgy elkölteni.
Aztán néha persze el lehet menni vásárolgatni csak úgy, ha megteheted, miért ne (én meg csak irigykedem T_T), de ha teljesen értelmetlen és felesleges dolgokat veszel, amikot sose fogsz használni, akkor ne. Mielőtt megveszel valamit, gondold végig: hova fogom tenni, mivel fogom felvenni, hova tudom hordani... tényleg kell? akkor vedd meg. nem tudom? akkor tedd vissza.
Remélem segítettem valamennyit, nem leoltani, meg hülyep*cs*zni akarlak, de köszönjük, a társadalomnak egyetlen plasztiktinkerbell is sokkal több, mint kéne. -.-
Hát majd igyekszem :D
Már próbáltam azt a dolgot,hogy kérdeztem magamtól,hogy kell-e az adott ruha nekem,de csak az lett a vége,hogy tökre kiakadtam :$
Megértelek, pont erről beszélgettem az egyik barátnőmmel. Ő ruhákat vesz, én kozmetikumokat. Egyszerűen most mind a ketten olyan korszakunkat éljük, amikor érezzük, hogy nem jó az életünk, de nem igazán tudunk ellene mit tenni.
Régen bulizni jártunk, most vásárolunk.
Én úgy próbálok "leszokni", hogyha tudom, hogy megyek valahova, akkor szigorúan csak annyi pénzt viszek magammal, amennyire szükségem lehet. Pl. tudom, hogy kell egy szempillaspirál, mert elfogyott. Beteszek a tárcámba 1500 Forintot, amiből tuti, hogy csak a spirálra futja, és így nem is veszek mást :] Vagy, elmegyek az egyik barátommal vásárolni, és megkérem, hogy ne engedje, hogy mást is vegyek.
Az biztos, hogy vásárlással nyugtatni magad nem a legjobb dolog. Szerintem beszélgess erről a szüleiddel.
22/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!