Csajok. Nektek tetszenek ezek a boots-ok? Vagy felvennétek?
Nem tetszik. Nagyon nem. Nem venném fel.
(boots-ok... hát jujj... :) )
Én megértettem,mert csatolt linket,úgyhogy teljesen mindegy minek nevezi.
Egyébként nem venném fel,mert mindíg a nagypapám cipőire emlékeztet,de ha valakinek tetszik egészségére.
Nyilván mindenki használ honosított idegen szavakat, pl. konténer vagy telefon vagy televízió és hasonlók, mert ugye ezek is külföldi eredetű szavak. De én azon a véleményen vagyok, hogy amíg van magyar megfelelője egy szónak azt kellene használni inkább - így én a vásárolgatást sem shoppingnak, a számítógépet sem kompjúternek és a csizmát/bakancsot sem bootsnak hívom. Megjegyzem ez is lenne a normális tendencia, ha minél többet szeretnénk megőrizni a nyelvünkből, és nem idegen szavakkal helyettesíteni a már létező szókincsünket:)
Ilyen szempontból egyáltalán nem hiszem, hogy probléma lenne, ha rászólunk a kérdezőre, hogy használja az anyanyelvét, ha már van neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!