Kezdőoldal » Szépség és divat » Öltözködés » Érdemes karórát venni, ez...

Érdemes karórát venni, ez alapján?

Figyelt kérdés

Most ne vedd figyelembe azt, ha muszáj venni valami miatt, pl. túrázáshoz, vagy sporthoz, vagy ha a munkád miatt kell.

Azt vegyük, hogy te a divat, a megjelenés, miatt akarsz órát, de nem telik Rolex-re, vagy jobbra.

Akkor van bármi értelme százezreket, akár milliókat kidobni az ablakon egy órára, ami miatt úgy is lesajnálnak, kinéznek, kinevetnek? Azaz jobb, ha inkább semmit nem viselsz?

jan. 27. 12:04
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Ki az aki lesajnál, lenéz vagy kinevet egy óra miatt? Az azért meg van, hogy az emberek úgy 99,9% -a nem egy óra szakértő és fogalma nincs róla, melyik mennyibe kerül?
jan. 27. 13:45
 2/13 anonim ***** válasza:
100%

Aki lesajnál azért, mert nem ultraprémium órát hordasz, csak szimplán jót, annak nem számít a véleménye.

Ilyen alapon autót sem érdemes venni, ha nem telik Rolls Royce-ra? Érdekelni fog, ha valaki lefikázza a Lexusodat (vagy órában Seiko Presage-odat)?

jan. 27. 13:54
 3/13 anonim válasza:
100%

Én is nagyon szeretem az órákat, de csak a hagyományos mutatósat. Nekem is nagyon tetszik a TAG Heuer, a Hublot, vagy egy szép Breitling, Patek philippe óra, de nem engedhetem meg magamnak. Ezért a megfizethető kategóriából választok: Zeppelin, Swatch. Az a lényeg nekem tetszen, a többi nem érdekel.

Jól írja az #1 kevés ember ismeri fel az igazán márkás órákat.

jan. 27. 14:05
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Ez az illető magának öltözködik, vagy a külvilágnak? Gondolom az öntudata, önbizalma a béka segge alatt, ráadásul tele van idióta sznob barátokkal, akik lehet, hogy ugyan olyan csórók, de inkább nem fizeti a törlesztőt a család, csak legyen a kiscsillagnak gukki póló ...... Istenem, gyere le az égből ....
jan. 27. 14:25
 5/13 anonim ***** válasza:
69%
Órát magadnak veszel. Az önkifejezés egy eszköze. A férfi egyetlen ékszere. Ha te feszengsz egy Seikoban vagy Tissotban meg olyanokat képzelegsz hogy összesúgnak a hátad mögött mert nincs pár milliód egy Rolexre akkor szerintem akkor ne az óraboltot hanem a legközelebbi pszichiátriát vedd célba. Mondom ezt úgy, hogy nekem van Rolexem meg AP-m is.
jan. 27. 18:25
 6/13 anonim ***** válasza:
54%

Regen markaboltbol vettem tissot orat. Szamlaval garanciavsl . Jo arertekarany volt,de elemcseremel a markaszrviz ugy cserelte ki,h beparasodott . Elvittem es tettem egy uj szerkezetet. Megint beparasodott. Rajtam volt 24h.

Utana nem vettem olyat amit markaszervizbe kell hordani. Ha tobb masik eredeti markaszetzviz nem tudja ugy megjavitani ,h tartos legyen, akkor ertelmet veszti nekem az eredetiseg.

Az egyetlen ora ami kibir minden egreszciroztatast az a casio gshock oram. De elemcserenel megint elojon,ha mas csereli az elemet,akkor berohad vagy tonkremegy. 9 evig volt elettarsam,aki cserelte az elemet. Az o munkajaban biztam egyedul. En hiaba tanulom meg az elemcserejet youtuberol, nem tudom beallitani az idoket rajta,mert eltunt a konyve. Nagyon kicsi csavarok cserejeben nem vagyok jo , meg tovigreszelt kormokkel se. Probaltam. Csipeszekkel is. Neten nem talaltam hozza konyvet mert nem tudom melyik modell. Sose figyeltem csak a stilusa megtetszett. Orashoz nem megyek,mert csak a sajat es ex munkajaban bizok. Exhez nem akarok fordulni. Az az ora stilusban es szinben amugy sem felel meg ,amim itthon van. De utszashoz fontos kellek amikor az ido szamit es az h ne meruljon le.

A sarga aranyat szeretem, egyszeruen ez tetszik. A stilus miatt. A sarga arany volt mindig is a legertekesebb es legszebb minden korban. Az arany mindig erteket fog kepviselni a ritkasags miatt,nemugy mint a papirpenz.

Ujat nem veszek gshockbol. Belole hiaba lenne aranyozottbol,mert elemcserekor beallitaskor elbuknek.

illetve a fem valtozat mar nem torhetetlen elveszti a lenyeget az ora. Mert csak a puha gumi szamlapvedo vedi az utodestol a gumi anyag fizikai tulajdonsagai miatt.

Illetve a bevonat hamarabb lekopna es elvesztene a stilusos igenyes megjeleneset. Hiaba tartana az ora maga ki egy eleten at akar. Igenytelen hatast keltene kinezetre. A eredeti markas orak a szememben semmivel nem tobbek a markaszervizes tapasztalataim alapjan az eldobhato hamisitvanyoktol. Eloszor rolex feliratosakat vettem. Szeretek felvagni vele. Egy eredetire nem erdemes dolgoznom. Nem eri meg nekem az arat.

A legutobbi automata hamisitvany annyitol tonkrement h huztam egy nehez borondot a villamos sineken at. Volt belole megegy ,ami meg jar . De kezd tonkremenni . Be is rendeltem a temurol rolex kinezetueket. Ahogy tonkremegy nem dobom a kukaba,de szervizbe se orashoz sem viszem. Megtartom divatkrlleknek mint egy karkoto.

Szerintem hunoros hordani egy nem mukodo orat egy mukodo melle. De meghumorosabb lesz egy temu rolextol eltero feliratu hamisitvanyt tenni egy eredetivel kulsore teljesen rolex feliratos rolex hamisitvany melle. Szeretem a humort az oltozkodesben is.

Az igazi olaszok,akik a csaladjukbol hozzak a mentalitasukat a ruhazatukban a kovetkezo alaprlveket veszik figyelembe: legyen elegans,de megis kenyelmes. Be lehessen ugrani benne szinte barhova egesz nap. ahol nincs kifejezett dresskod. Ne vasaljam soha de megis azt higyjek vasalom. Legyen az anyag tapintasa kellemes,esese elegans. A testalkatnak megfelelolen elonyos fajtaju. A szinek legyenek egymashoz passzolok, egyszeru kombinacio ,jol lehessen kiegeszitokkel feldobni. Ha van min 5 szazalek elasztan az anyagban azaz emiatt nyulik akkor mosas itan vasaltnsk tunik es megis olyan erzetet kelt mint egy treningruha.

De humoros dolog tenni vmi kis reszletet , Ami nem illik a kepbe logikailag . Pl egy taska amin ora formaju . A muvesz tervezok a hunort beleviszik az alkotasukba.

Az olaszok ragaszkodnak a stilusossaghoz is.

Ezt a rendezoelvet nem hozza egy francia,mint Karl Lagerfeld. Vagy calvin klein. Ott a humor mas rendezoelvu. Ott a stilust elrontja a humora. Az olaszoknal a stilus is ugyanolyan fontos,mint a humor.

A viselo direkt akar szorskozni humort tenni a megjelenesebe. Szerintem humoros egy nem mukodo orat tenni egy mukodo melle. De meg hunorosabb lesz tenni egy temus rolex kinezetu de nem rolex feliratut egy rolex feliratu kinai hamisitvany melle. A viseloje humornak szanja de az ar ertek aranyt fontosnak tekinti.

Ez majdnem az mivesz a mentalitas,amikor a 7 kerben a zs.do befekteteto elnevez egy kavezot /kocsmat konyvtatnak vagy kapolnanak. (Lattam de nem jarok oda es sose iszom. De a humort ertekelem.) Es amikor a baratok erdeklodnek hova megy az illeto akkor azt mondja a konyvtarba vagy templomba. A szojatek humora miatt. Csak elkepzeltem a jelenetet. A rendezoelv itt a humor. En az o stilusukat a megjelenes teminteteben nem szeretem,mert nem hozza a laza elegans stilust.

A pontos ido lenne ertek az oranal. Amig mutatja ok,utana nem hasznalom. Fontos elem lenne a megbizhatoosag h sose kesik az ora. De ezt kizarolag a casio g shock oram tudna teljesiteni az en szokasaim mellett. ( 24 h hordom. Ha neha leveszem leejtem. Birja. Elmegyek vele sportolni is es kibirja. Ha ugyanezt teljesiti olyan, amilyen oranak a stilusa is tetszik es az en szempontjsimnak az felel meg tokeletesen .

Sok helyen elobb bezar a bolt hiaba lenne meg par percem bemenni a nyotvatartasi ido szerint. A pontossagot nem tartjak mar sehol ahova en jarok. Az emberek is pontatlanok korulottem vagy megvarnak.

jan. 27. 18:34
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Az emberek 99%-nak nem telik Rolexre. És? :D Vegyél egy Casio, Orient, hasonló márkájút ami tetszik, és kész. Kutyát nem fogja érdekelni, meg lesajnálni se fog.
jan. 28. 11:16
 8/13 anonim ***** válasza:

Vegyél egy PRX-et. Mindig jót vigyorgok, miko Redditen látok olyan gyűjteményeket, hogy AP, JLC, Rolex stb. ÉS egy PRX😄 komolyra fordítva, a kvarc megfizethető, és amint a több mellékelt ábrák is mutatják, még a sznobok között is elismert.

Egyébként meg kerüld az órás fórumokat a mentális egészséged megőrzése végett is. Ritka toxikus egy társaság. Személyesen ismerek olyat, aki előbb ad ki több ezer eurót órára, minthogy a saját gyerekeire gondolna. Ugyan utcára nem kerülnek emiatt, de nem is elit családról beszélünk.

febr. 2. 10:38
 9/13 anonim ***** válasza:

8

Van Powematic 80-al szerelt PRX is mondjuk az órasznobok azt se tartják többre mint egy kvarcoz.

febr. 2. 11:04
 10/13 anonim ***** válasza:
Őszintén szólva én sem. Nem bírok elvonatkoztatni a műanyag alkatrészektől.
febr. 2. 12:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!